VRUĆE UMAŠKE VEČERI

Bandić priznao da misli o Pantovčaku

Bionic
Reading

Stožer je okupio, novca ima i neprestano je u kampanji... Što bi okupljao stožer ako ne misli u utrku, kaže jedan od sudionika umaškog druženja

Dok službenu objavu svoje odluke o uključivanju u predsjedničku utrku zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ostavlja za jesen, svjedoci kažu da u neslužbenim prigodama ne skriva kako ozbiljno razmišlja o Pantovčaku kao o svojoj sljedećoj političkoj adresi, piše Večernji list

U vrlo širokom društvu, sastavljenom od ljudi iz politike, sporta, izdavaštva i medija, koje se u nedjelju družilo na ATP turniru u Umagu, razgovor je tekao tako da je opći zaključak bio da je Bandić odluku donio, samo čeka povoljan trenutak u kojemu će je objaviti.

– Nije potpuno izravno rekao da će se kandidirati, ali iz svega što je govorio to je potpuno izvjesno. Stožer je okupio, novca ima i neprestano je u kampanji... Što bi okupljao stožer ako ne misli u utrku – veli neslužbeno jedan od sudionika umaškog druženja sa zagrebačkim gradonačelnikom, prepričavajući usput da Bandić ni u Umagu nije odustao od svoje navike da dnevno pretrči rutu od 17 kilometara. Učinio je to, međutim, u japankama, jer je u putnu torbu greškom spakirao dvije desne tenisice.

– No, i to pokazuje koliko je taj čovjek uporan i tvrdoglav. Ništa ga ne može omesti da učini ono što je odlučio... – kaže naš sugovornik.

Priča o tome da je Bandić potvrdio da se kani kandidirati širila se brzinom vatre, pa je doprla i do IDS-ova kandidata Damira Kajina, koji je također u nedjelju prošetao Umagom.

– Čuo sam da se to priča, ali ako Bandić to uistinu ujesen učini, to će značiti da Zagreb ima velikih problema i da on, poput Ive Sanadera, želi od njih pobjeći – ironičan je Kajin.

Njegov IDS, pak, do rujna neće dati konačan odgovor na želju SDP-a da stranka povuče Kajinovu kandidaturu i podrži Ivu Josipovića. No, Kajin stvari promatra realno i kaže da nijednim svojim potezom neće pridonijeti da oporba izgubi “zicer” na predsjedničkim izborima.