spreman na suradnju

Bandić predao liste i poručio: Prodavači magle i sijači iluzija građane ne zanimaju

16.06.2020 u 10:34

Bionic
Reading

Iako mu ankete ne daju previše šanse, Stranka Rada i solidarnosti Milana Bandića predala je danas liste za izbore, a sam Bandić kazao je da građanima nude 'europski Zagreb za europsku Hrvatsku'

Bandić je nakon predaje lista kazao da njegova Stranka rada i solidarnosti izlazi u šest izbornih jedinica - četiri zagrebačke (1., 2., 6., 7.) te u 3. koja obuhvaća Zagorje i Međimurje i 9. koja obuhvaća sjevernu Dalmaciju. Prve na listi nije otkrio, kazavši da će o detaljima pričati u četvrtak, no iza njega se moglo vidjeti neke od njih poput Gordane Rusak, Miodraga Deme ili Ane Stavljenić Rukavine.

'Stranka rada i solidarnosti i rekao bih hrvatskog zajedništva. Ovo što se događa zadnja dva tjedna od prodavača magle sijača iluzija, sijanja straha čime žele podijeliti građane na crvene i crne, povijest se ponavlja 30 godina. To građane ne zanima. Očekujemm na izborima da se konačno progleda da se i umjesto ideoloških podjela gleda što je tko napravio na polju demografske obnove, obrazovanja, rada i zapošljavanja, solidarnosti i socijalne pravde. Mi nudimo europski Zagreb za europsku Hrvatsku. Pozivam sve građane Zagreba i Hrvatske da 5. srpnja iziđu na izbore jer tada je prilika da imaju sudbinu u svojim rukama', kazao je Bandić.

Ankete Bandiću ne daju prevelike šanse pa su ga novinari upitali smatra li da su tome pridonijeli i 'žetončići' iz prethodnog saziva Sabora. 'Na hipotetska pitanja ne odgovaram', kazao je Bandić.

U kampanji žetončiće često spominje i Škoro. 'Nikad u životu nisam vodio računa o drugima. Kad Škoro kotec, a ne europski Zagreb, onda ću polemizirati s njim. Inače ga cijenim kao pjevača', kazao je Bandić.

  • +6
Milan Bandić predao liste za parlamentarne izbore Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

'Nema borbe, borba je završena '95. odnodno '98. reintegracijom Podunavlja. Hrvatska se branila '90-tih puškom u ruci a sada se brani znanjem i rezultatima. Nek pogledaju svoje rezultate pa nek onda nek govore o Bandiću', rekao je.

Upitan s kim je spreman surađivati nakon izbora, Bandić kaže: 'Sa svima kojima je Hrvatska na srcu i bolji život sugrađana. Kako smo surađivali s ovom vladom na projektima, a ne foteljama, tako ćemo i s novom vladom.'