zategnuti odnosi hrvatske i srbije

Bandić poručio: Tko ne ume da sluša pesmu, slušat će Oluju

09.08.2018 u 13:30

Bionic
Reading

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, komentirao je zategnute odnose sa Srbijom za vrijeme obilježavanja godišnjice Oluje na koferenciji za medije na temu 'Aktualna politička situacija u Republici Hrvatskoj i Gradu Zagrebu', koja je održana u četvrtak

Bandić je rekao da se tijekom posjeta Srbiji osjećao kao da je u Zagrebu. Pitao se 'gdje je catch', pa odgovorio - u prosječnoj penziji u Srbiji 200 eura, plaći 400 eura, odnosno iseljavanju mladih iz Hrvatske, piše N1.

'Što je preostalo? Samo tući u ratne trube i vraćati se u povijest', komentirao je Bandić, pa se Predsjedniku Srbije i svima ostalima obratio citiranjem srpskog pjesnika Branka Miljkovića: Tko ne ume da sluša pesmu, slušat će Oluju.

'Ubi me prejaka riječ', citirao je Bandić još jednom Miljkovića komentirajući ponovno zaoštravanje odnosa između Hrvatske i Srbije te dodao da ne treba očekivati da Srbi koji su na traktorima otišli u Beograd plješću Oluji te je pozvao i 'prijatelje u Srbiji da ne očekuju od ljudi da plješću JNA i Veselinu Šljivančaninu'.

  • +13
Milan Bandić Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL