taoci virusa

Bandić podržao zagrebačke ugostitelje i ustao protiv mjera Nacionalnog stožera

16.10.2020 u 11:26

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u petak je na svom facebooku podržao zagrebačke ugostitelje usprotivivši se novim mjerama Nacionalnog stožera jer, kaže, ne smijemo postati taoci koronavirusa već učiniti sve kako ne bi napravili više štete nego koristi

"Zagreb mora živjeti, podrška našim ugostiteljima", poručio je Bandić na facebooku i izrazio neslaganje s najnovijim mjerama Nacionalnog stožera.

"Nitko razuman ne može se protiviti mjerama za suzbijanje zaraze koronavirusom niti želim ovom objavom davati vjetar u leđa kojekakvim teoretičarima zavjera", napisao je Bandić istaknuvši kako samo poziva na zdrav razum.

Zdrav razum nalaže nam da pod svaku cijenu ne dozvolimo da postanemo taoci virusa i da učinimo sve kako ne bi određenim potezima napravili više štete nego koristi, istaknuo je.

"Mjere o Covid redarima, četiri četvorna metra prostora za gosta, stavljanje i skidanje maski unutar ugostiteljskih objekata mogao je donijeti samo netko tko nikad nije bio u kafiću ili restoranu ili tko se ponaša kao da ima ular pa ne vidi dovoljno široko", tvrdi Bandić.

Zagrebački kafići i restorani su duša grada, u njima rade tisuće naših sugrađana koji će možda već sutra izgubiti posao jer je nemoguće poslovati u uvjetima koji su zadani najnovijim mjerama, poručuje gradonačelnik.

U Zagrebu nastavljaju s mjerama potpore kako bi dali doprinos očuvanju ugostiteljske djelatnosti - smanjenjem plaćanja zakupnina u gradskim prostorima, smanjenjem plaćanja komunalne naknadne te ukidanjem plaćanja naknade za korištenje javnih površina za terase, kaže Bandić.