KILA ZAUSTAVILA SUD

Bandić operiran, a optužno vijeće za aferu Štandovi ponovno odgođeno

02.05.2017 u 09:14

Bionic
Reading

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, uspješno je operirao kilu u KB Sveti Duh i osjeća se dobro, doznajemo u Gradskoj upravi. I dok se on oporavlja o operativnog zahvata optužno vijeće za slučaj 'Štandovi' na Županijskom sudu u Zagrebu odgođeno je upravo zbog činjenice da je gradonačelnik završio u bolnici

Tužiteljstvo ga, podsjetimo, tereti,  da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi 'U ime obitelji' priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Prvu optužnicu u tom slučaju optužno vijeće odbacilo je u srpnju 2015, no Vrhovni je sud u svibnju 2016. prihvatio USKOK-ovu žalbu.

Ta optužnica također čeka da ju sud potvrdi ili vrati Uskoku na doradu. Pripremno ročište 15. veljače je odgođeno jer su Bandiću njegovi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković otkazali punomoć.

Posljednja odgoda dogodila se 23. Veljače nakon što je Bandić dobio odvjetnika po službenoj dužnosti kojem je odobren rok od osam dana za pripremu obrane,  međutim, on je spis sa suda dobio prekasno pa je zatražio novu odgodu.

Kada bi se Bandić mogao vratiti u pogon nezahvalno je prognozirati jer bi on s jedne strane htio što prije, a oporavak od operacije traje i do tri tjedna. S obzirom da su za tri tjedna izbori teško je očekivati da će Bandić toliko mirovati.