SPOR OKO MUTNE VODE

Bandić odbacio optužbe Prava na grad

27.05.2009 u 07:15

Bionic
Reading

Pozivom na samopoštovanje, poštovanje i dostojanstvo sinoć je zagrebački gradonačelnik i kandidat za gradonačelnika Milan Bandić odgovorio građanskoj inicijativi Pravo na grad koja njega i njegov izborni stožer sumnjiči za uništenje njihovih plakata.

Milan Bandić je nakon otvorenja 'Floraarta' u izjavi za Hinu, odbacivši izrečene sumnje te građanske inicijative, rekao 'da je gradonačelnik jedan od rijetkih u Hrvatskoj koji u svojoj karijeri javnih funkcija koje obavlja nikada nikome nije ni jednu riječ krivu rekao, a kamoli nešto napravio, pa ni pomislio'. Bandić je rekao neka tako bude i ubuduće te pozvao sve na samopoštovanje, poštovanje i dostojanstvo.

'Gradonačelnik ima poštovanja, samopoštovanja i dostojanstva i to tražim i od drugih i tako će biti i u buduće', istaknuo je Bandić i dodao "jer i ponedjeljak je novi radni dan, ja znam što ću raditi u ponedjeljak - ne završava sve s nedjeljom navečer". "Iza ovih riječi ne stoji samo retorika, nego i djela", zaključio je Bandić.

Građanska inicijativa Pravo na grad priopćila je u utorak da je 25. svibnja, između 20 i 24 sata uništeno više od dvadeset njezinih jumbo plakata postavljenih 23. svibnja uz važne zagrebačke prometnice, a kojima, kako kažu, upozoravaju na mutne poslove aktualne gradske vlasti i pozivaju građane da iziđu na izbore.

Koordinator inicijative Pravo na grad Teodor Celakoski rekao je da su zbog kaznenog djela protiv imovine (uništenje i oštećenje tuđe stvari) podnijeli kaznenu prijavu protiv zasad nepoznatog počinitelja iako, kako je rekao, sumnjaju na gradonačelnika Bandića i njegov izborni stožer.