PROPALO KONSTITUIRANJE SKUPŠTINE

Bandić nije uspio, Bruna Esih i društvo tvrd su orah

29.06.2017 u 09:59

Bionic
Reading

Propao je prvi pokušaj konstituiranja zagrebačke Gradske skupštine jer je Listi Brune Esih potrebno još vremena. Esih je izjavila da još nije dobila jamstva da će ime Trga maršala Tita biti promjenjeno, što je osnovni preduvjet za pregovore o suradnji njene liste

Službeno pokušaj konstituiranja zagrebačke Gradske skupštine nije uspio jer nije podnesen ni jedan prijedlog za formiranje Mandatnog povjerenstva. Novi rok za konstituiranje je 30 dana.

'Jasno smo dali do znanja da očekujemo da započnu razgovori, nije se dogodilo ništa dramatično i razgovorima ćemo pristupiti vrlo ozbiljno. Klub Nezavisnih nema što kriti. Dobili smo potvrdu da će doći do promjene imena Trga maršala Tita prije dva dana, ali još ne znamo sve točno. Ovo pokazuje koliko nismo bili spremni', rekla je Esih novinarima u Gradskoj skupštini u četvrtak.

  • +11
Propali pokušaj konstituiranja zagrebačke Gradske skupštine Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Uoči konstituirajuće sjednice zagrebačke Gradske skupštine u Staroj gradskoj vijećnici, iz Stranke Bandić Milan 365 - Stranke solidarnosti i rada u četvrtak su izvijestili da su 'nakon stjecanja preduvjeta' s HDZ-om i strankom Neovisni za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, počeli razgovore o formiranju skupštinske većine, kao i o budućoj suradnji klubova gradskih zastupnika većine.

'U nastavku započetih razgovora očekuje se dogovor o projektnim prioritetima od posebne važnosti za poboljšanje kvalitete života svih građana Grada Zagreba u predstojećem mandatnom razdoblju', stoji u priopćenju.

Isto tako, nakon postizanja dogovora o programima od interesa za daljnji razvoj našega grada, utvrdit će se i modeli suradnje klubova skupštinske većine kako bi se osigurala stabilnost, koordiniranost i učinkovitost rada svih javnih službi Grada Zagreba.

'S obzirom na važnost Gradske skupštine Grada Zagreba kao drugog po važnosti predstavničkog tijela u Hrvatskoj, od iznimne je važnosti ubrzati procese postizanja dogovora kako bi se građanima Grada Zagreba pružale još kvalitetnije i brže javne usluge', stoji u zajedničkom priopćenju stranke Milana Badića, HDZ-a i Neovisnih za Hrvatsku.