GRADONAČELNIK O VOZNOM PARKU

Bandić: 'Neću se valjda voziti u tačkama!'

19.04.2010 u 11:34

Bionic
Reading

'Neće se gradonačelnik i njegovi gosti voziti u tačkama! Do prije dvadeset dana imali smo 201 automobil, a sad bismo ih trebali imati 67', odgovorio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na novinarski upit kako komentira zahtjev iz Gradske skupštine za dostavom detaljnih podataka o novih automobila među kojima je i 12 iznimno jakih limuzina

Gradonačelnik Milan Bandić sve one dobronamjerne i nedobronamjerne uputio je da provjere kolika će to brojka biti kad se broj službenih vozila smanji sa 201 na 67.

'To je kresanje troškova za dvije trećine i tu se nema što dodati. Kako će gradski službenici, među kojima ova mjera nije popularno primljena, ubuduće moći koristiti manji broj vozila, mogu samo reći – stisnut ćemo se!' – istaknuo je Bandić.

'Šostar ima nove zube!'

I kad su svi pomislili da je presica završila, gradonačelnik je imao još jednu 'važnu objavu'. Upozorio je novinare da gradski ministar Zvonimir Šostar ima nove zube, uz opasku: 'Isti Clark Gable!'

Novinare je na konferenciji za medije, povodom posljednjih gradonačelnikovih akata, zanimalo i kako se puni proračun u prvom kvartalu ove godine.

'Punjenje proračuna ostalo je na razini trećeg i četvrtog kvartala 2009. i to je dobar pokazatelj. Treba navesti da se proračun zadnjih deset godina povećavao za oko 550 milijuna kuna ili 12 posto godišnje i da smo u 2008. stigli na sedam i pol milijardi. Slijedom toga, planirali smo za 2009. osam milijardi kuna, ali se dogodio drastičan pad i realizirano je svega sedam milijardi kuna', kazao je glavni gradski financijaš Slavko Kojić. Dodao je da Grad izvršava sve obveze prema Zagrebačkom holdingu plaćajući potraživanja na vrijeme i u lipu.

Pročelnik Gradskog ureda za izgradnju grada Davor Jelavić ustvrdio je da je prošle godine potrošeno više sredstava od planiranog, pojasnivši to činjenicom da se pojedini objekti ne mogu konzervirati, pa i završavati u etapama, već moraju biti gotovi odmah.

'Utakmica koju vodi gradonačelnik bit će privedena kraju na koncu četverogodišnjeg mandata i nakon toga neće ostati nikakav dug za idući mandata', zaključio je Jelavić.