ZAPOŠLJAVANJE MINISTROVOG BRATA

Bandić se otresao po Daliji Orešković: Neće nam oni odlučivati o kadrovskoj politici!

14.11.2017 u 12:46

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je pokrenuti postupak protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića zbog zapošljavanja Svetimira Marića, brata ministra Gorana Marića. Na takvu odluku povjerenstva Bandić je burno reagirao

'Neće Povjerenstvo odlučivati o kadrovskoj politici Grada', rekao je, prenosi Dnevnik.hr, Bandić novinarima, dodajući da je sve bilo po propisima i da u zapošljavanju Svetimira Marića nema nikakvog prekršaja i da nitko nije pogriješio. 

Podsjetimo, Povjerenstvo  se odlučilo na pokretanje postupka u slučaju zapošljavanja Svetimira Marića, brata Gorana Marića, ministra državne imovine.

Povjerenstvo smatra da je Bandić povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa jer je 3. ožujka ove godine prilikom javnog obraćanja medijima dao izjavu koja sadržajno predstavlja uputu Upravi Zagrebačkog holdinga da zaposli Svetimira Marića, iako kao zastupnik Grada Zagreba u Skupštini toga trgovačkog društva, nije ovlašten odlučivati o zapošljavanju, osim o imenovanju članova Nadzornog odbora i Uprave Zagrebačkog holdinga.

Izvjestiteljica u tom predmetu Branka Lukačević-Gregić rekla je da Bandić može na neki način kroz utjecaj na izbor članova Nadzornog odbora, koji onda bira Upravu Zagrebačkog holdinga, posredno utjecati na zapošljavanje pojedine osobe.

Lukačević-Gregić je rekla da se na temelju Bandićeve izjave medijima može stvoriti dojam da je utjecao na zapošljavanje Svetimira Marića, jer je ono i realizirano.

Naime, početkom godine brat ministra Marića postao član Uprave Tehničkih servisa željezničkih vozila, a nakon što je ta informacija završila u javnosti, podnio je ostavku. Tada se javio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je Marićevom bratu ponudio posao u Zagrebačkom holdingu, a uskoro je ta ponuda i ostvarena, a Svetimir Marić postao je pomoćnik direktorice ZET-a.

U odluci Povjerenstva, kako je pisao tportal, nije sudjelovala Dalija Orešković, koja se izuzela jer zna obitelj Marić.

  • +115
Sva lica Milana Bandića Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL