TRG BANA JELAČIĆA - 23. PROSINCA

Bandić najavio skup za koji nema odobrenje

15.11.2009 u 11:18

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Milan Bandić objavio je da će se 23. prosinca u 19.30 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održati veliki koncert u sklopu njegove kampanje, iako za taj događaj nema odobrenje, piše Jutarnji list

Bandić je, naime, u petak 13. studenoga u dnevnim novinama objavio veliki oglas sa svim terminima svoje predsjedničke turneje koja obuhvaća i zagrebački koncert. No, termin tog koncerta u sklopu Bandićeva završnog skupa prilično je sporan jer se još uopće nije sastalo gradsko Povjerenstvo koje odlučuje o zahtjevima za izdavanje dozvola za završne skupove predsjedničkih kandidata.

'Povjerenstvo će se sastati 19. studenoga. Tada službeno počinje kampanja i tada ćemo odlučiti o zahtjevima', rekao je šef Povjerenstva Milan Rendulić i dodao da još nisu dobili niti jedan zahtjev. Na upit kako je onda Milan Bandić u novinama objavio da će skup u Zagrebu održati 23. prosinca, Rendulić je rekao: 'Ne znam kakvi su Bandićevi planovi, ali Povjerenstvo nije dobilo nikakav zahtjev'.

No, Bandićev glasnogovornik Nedžad Haznadar tvrdi drukčije:

'Bandić je prvi zatražio termin', izjavio je Haznadar. Iz Bandićeva izbornog stožera su šturo odgovorili.

'Objavili smo preliminarni program u kojem je naveden željeni plan turneje. Svjesni smo da će se on u hodu možda trebati mijenjati i prilagođavati, kada su u pitanju gradovi, ali i mjesta održavanja pojedinih koncerata. Stožer je uputio potrebne molbe u skladu s procedurama i očekujemo odobrenja', navedeno je u dopisu.

Na upit je li Bandić u povlaštenom položaja kod gradske vlasti u odnosu na druge kandidate koji još ništa ne znaju o svojim terminima, u stožeru su rekli da 'ni na kakav način ne žele biti privilegirani, niti to očekuju'.

'Dapače svojevoljno se odričemo najatraktivnijih termina u Zagrebu, 24. i 25. prosinca, dakle uoči predizborne šutnje', piše u dopisu. U cijeloj priči o dozvolama ima još nejasnoća. Primjerce, iako šef Povjerenstva Milan Rendulić tvrdi da nisu dobili nijedan zahtjev, doznajemo da je jedan ipak upućen, i to onaj predsjedničog kandidata SDP-a Ive Josipovića

U njegovu stožeru su potvrdili da su zahtjev uputili te su nam dostavili i kopiju. Josipovićev zahtjev upućen je Gradskom uredu za prostorno uređenje još 9. studenoga. Iz Bandićeva stožera nisu odgovorili kada su poslali zahtjev pa nije jasno je li Bandić bio prvi, i je li uopće uputio zahtjev Povjerenstvu.

Budući da se ni u drugim gradovima o odobrenjima za skupove neće odlučivati prije 19. studenoga, ispada da su svi najavljeni termini Bandićeve turneje sporni jer za nijedan još nema odobrenje.