AMBICIJE I VEĆE OD TOGA

Bandić najavio petu kandidaturu za gradonačelnika!

31.05.2010 u 12:49

Bionic
Reading

Nakon što se poslije poraza na predsjedničkim izborima pritajio, gradonačelnik Milan Bandić ponovno jaše. Rekao je da se planira opet kandidirati za gradonačelnika, ali i da njegove političke ambicije sežu i dalje

'Postoje dvije vrste ljudi...'

Bandić je u Skupštini održao dirljiv govor u kojem je priznao kako je ljudski griješiti, no onda 'skromno ustvrdio kako se 'ljudi dijele na realizirane i nerealizirane; na normalne i nenormalne'. 'Ja spadam u prvu skupinu', pojasnio je.

Iako mu prema istraživanjima više od 50 posto Zagrepčana ne daje potporu, Bandić ne odustaje i najavljuje petu kandidaturu za šefa Zagreba te prvu bez okrilja stranke.

'Građani grada Zagreba koji su mi četiri puta dali povjerenje, dat će mi i peti put. Građani će odlučiti nakon mandata', rekao je danas u Skupštini Grada Zagreba. No Bandić ide dalje i dodaje da ćemo o njegovim političkim ambicijama uskoro više čuti. 'Samo se strpite', dodao je.

KGB koalicija?

Nagađanja da bi na parlamentarne izbore mogao izaći sa Željkom Kerumom i Branimirom Glavašem, u koaliciji popularno zvanoj KGB, Bandić nije želio komentirati te je samo dodao da 'ljudska mašta nema granica!'

Čini se da se Bandić zaželio medijske pažnje. Ovim je izjavama počeo puštati probne balone, na isti način na koji je to radio i prije službene kandidature za predsjedničke izbore. Iako je nakon izlaska iz SDP-a i izgubljenih predsjedničkih izbora bio gotovo pa politički mrtav, njegove današnje izjave govore da još ima aduta u rukavu. Doduše, referendum o povjerenju gradonačelniku sve je izgledniji. Tako bi građani već u rujnu mogli odlučivati o njegovoj sudbini u Zagrebu.

Jasen Mesić: Grad je taoc Bandića i SDP-a

Nekadašnji šef zagrebačkog HDZ-a i predsjednik gradskih zastupnika te stranke Jasen Mesić rekao je kako je Grad 'taoc Bandića i SDP-a i njihovih klanovskih podjela. 'Ja bih volio da se prestanu baviti kandidaturama i počnu rješavati probleme u gradu', kazao je za tportal Mesić 'Umjesto da rade posao za koji su plaćeni, oni najavljuju kandidature', rekao je M,esić misleći na Bandića i SDP za koje kaže da su 'ista priča'.

Iako su u tijeku unutarstranački izbori HDZ-a u Zagrebu, Jasen Mesić potvrdio nam je kako se nema namjeru kandidirati. 'Ja imam druge političke angažmane, u Skupštini i predsjedništvu stranke', zaključio je.