GRADONAČELNIK PROTIV POSKUPLJENJA

Bandić najavio borbu za postojeću cijenu prijevoza

20.01.2012 u 14:37

Bionic
Reading

Kad se poskupljuje, nitko se neće sakriti od odgovornosti. Tu ne vrijedi ona dječja igra 'tko se nije skrio, magarac je bio', poručio je upravljačkoj strukturi ZET-a i Zagrebačkog holdinga Milan Bandić

Dok se čeka 24. siječnja kada bi gradonačelnik Milan Bandić službeno trebao odgovoriti ZET-u na njihov zahtjev za 51-postotno poskupljenje usluga gradskog prijevoza, prvi čovjek Zagreba već je danas javno poručio da će se svim raspoloživim zakonskim sredstvima boriti da do njega ne dođe.

– Kad se poskupljuje, nitko se neće sakriti od odgovornosti. Tu ne vrijedi ona dječja igra "tko se nije skrio, magarac je bio" – poručio je upravljačkoj strukturi ZET-a i Zagrebačkog holdinga Milan Bandić naglašavajući kako kao odgovoran gradonačelnik neće dopustiti poskupljenje gradskog prijevoza.

Tu odgovornost prije svega vidi pred 23 tisuće zagrebačkih umirovljenika koji imaju primanja manja od 1500 kuna, ali i svim ostalim stanovnicima metropole koji su svakodnevno na udaru sve lošije egzistencijalne situacije.

– Gradonačelnika koji o tome ne vodi računa trebalo bi zatući ako svi u lancu odgovornosti ne kažu svoj stav o poskupljenju. Koristit ću se svim svojim ovlastima da spriječim donošenje takve odluke – jasan je bio Bandić bacajući rukavicu u lice ZET-u riječima: 'Ako mogu, neka poskupe'.

Pozvao je i da se bilo kakva odluka ne donosi prije no što se pogleda poslovanje u 2012. te potraži snažno uporište za bilo kakvo dizanje cijena.