MEDIJSKA KAKOFONIJA

Bandić malo hoće pa neće u predsjedničku utrku

11.09.2009 u 14:14

Bionic
Reading

Mediji su objavili da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u Splitu, doduše neslužbeno, najavio svoju predsjedničku kandidaturu. Da je riječ o još jednoj medijskoj patki ili Bandićevu probnom balonu, ubrzo je postalo jasno. Bandić je, naime, u čudu zapitao: 'O čemu vi pričate? Kakva kandidatura? To je psihološki rat. Žurim na avion. Nisam ja najavio nikakvu kandidaturu za predsjednika'

Upitan da prokomentira izjavu Milana Bandića po kojoj će se možda kandidirati za predsjednika RH, šef SDP-a Zoran Milanović kazao je: 'Mi svog kandidata imamo, koji je izabran na demokratskim izborima prije dva mjeseca, a riječ je o Ivi Josipoviću. Ne razmišljam o tome hoće li Bandićeva kandidatura izazvati potrese u stranci jer SDP je vrlo jak i hipotetski mi je teško odgovoriti na takvo pitanje.'

'Ako se to dogodi, statut SDP-a je jasan, a mi smo stranka koja poštuje propise. Imam ozbiljnijeg posla od Bandićeve kandidature u ovom trenutku', poručio je Milanović.

Naime, Milan Bandić je danas boravio u Splitu kao poseban gost Sportskih igara mladih, manifestacije koja već 13 godina okuplja mlade sportaše školskog uzrasta iz svih dijelova Hrvatske, a u petak je službeno promoviran u njihova ambasadora godine.

Na ovoj svečanosti Bandić se našao u društvu splitskog gradonačelnika Željka Keruma, a u njegovu gradu je najprije obećao punu potporu najvećoj amaterskoj sportskoj manifestaciji u državi, a onda je, kako je objavio Jutarnji list, u neslužbenom razgovoru najavio kandidaturu za predsjednika države.

Na tiskovnoj konferenciji je, upitan je li posjet Splitu dio njegove kampanje za predsjednika države, kazao: 'Nakon ovog događaja u Splitu, vraćam se u Zagreb da bih otvorio cestu u Rudešu. Dosad sam donosio prave odluke, a vjerujem da ću, ako me pamet ne prebaci, ispravno postupiti i oko tog pitanja.'

Nakon toga je, tvrdi Jutarnji list, u užem društvu priznao da je u jesen glava hladnija te da će se kandidirati za predsjednika države!

Navodno je, nepunih sat vremena kasnije, Bandić sve demantirao, ističući da nije najavio nikakvu kandidaturu za predsjednika.