POTRAGA ZA MIROM

Bandić kupuje zemljište na Lastovu

21.08.2009 u 08:35

Bionic
Reading

Iako se godinama nagađalo da će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zbog dobrih stranačkih i prijateljskih odnosa s načelnikom Vira Kristijanom Kapovićem, kuću za odmor graditi baš na tom otoku, čini se po svemu da će Bandić ubuduće mir tražiti na Lastovu

Bandić je neki dan kazao kako uopće nije bio na godišnjem odmoru te kako mu je nezamislivo da cijele dane leži na plaži.

 

Stoga bi kupnja zemljišta na Lastovu mogla biti samo pametno investiranje gradonačelnika.

Naime, pročulo se da je prije nekoliko dana Bandić u društvu Mire Maričevića, načelnika Općine Lastovo, obišao nekoliko atraktivnih uvala na tom otoku u potrazi za odgovarajućim građevinskim zemljištem na kojemu bi gradio kuću za odmor.

'Istina, gospodin Bandić je bio na otoku, ali ne mogu vam ništa više reći jer su to njegove privatne stvari', rekao je načelnik Maričević. Dobro upućeni Lastovci, među kojima je i ravnateljica Parka prirode Lastovsko otočje Lucija Kapiteli-Rakić, rekli su kako je istina da Bandić na Lastovu traži građevinsko zemljište za kuću za odmor.

Milan Bandić navodno je razgledao uvalu Pasadur, na istočnoj strani otoka, i Skrivenu luku, doboku valu na najjužnijem dijelu Lastova. Zanimaju ga građevinski tereni uz more, udaljeni sedam metara od obale, kako bi mogao odmah početi graditi, ali i što mirnije okruženje.

Prema riječima Slavena Zambate, vlasnika istoimene agencije za nekretnine iz Splita, koja na Lastovu ima poslovnicu, građevinskih terena u prvom redu do mora u uvali Pasadur nema. 'Čuo sam da se g. Bandić raspituje za Lastovo, samo nisam znao da je bio osobno. Bojim se da u uvali Pasadur neće moći ništa kupiti u prvom redu do mora. Trenutačno ima nekoliko parcela od 425 kvadrata u drugom redu po cijeni od 150 eura po metru četvornom', kazao je Zambata za Večernji list.

Hotel Solitudo u uvali Pasadur