MAKSIMIRSKI STADION

Bandić i Dinamo nemaju pojma o koncertu U2-a

09.03.2009 u 22:08

Bionic
Reading

I dok organizatori koncerta Lupa Promotion kao mjesto događaja spektakularnog koncerta sa sigurnošću najavljuju maksimirski stadion, o tome nitko ništa ne zna ni u Dinamu, niti u Gradu Zagrebu

Glasnogovornica Gradskog poglavarstva Iva Mia Erak prenijela je komentar gradonačelnika Milana Bandića. 'O tom koncertu nemam nikakvu informaciju, obratite se organizatorima', rekao je šef Grada Bandić. Čak je i direktor maksimirskog stadiona Miljenko Sakoman ovu vijest, kaže, doznao iz medija, piše Jutarnji list.

'Nemam nikakvih saznanja o koncertu U2 na taj datum. O tome sam pročitao u novinama', kaže Sakoman. Naime, upravo u to vrijeme Dinamo će igrati važne europske utakmice bez obzira na to hoće li biti riječ o Kupu Uefe ili pretkolima Lige prvaka. S druge strane, direktor Lupa Promotiona Vladimir Ivanković kaže da je lokaciju koncerta dogovorio načelno, i to s direktorom Dinama Damirom Vrbanovićem. Međutim, ni potonji o tome ne zna previše.

'Koncert na gradskom stadionu u interesu je cijeloga grada i mislim da tu nema ničega spornog. Istina, mi nismo rezervirali stadion za taj datum, ali smo načelno sve dogovorili s Vrbanovićem. Datum koncerta 10. kolovoza je u ponedjeljak, kada se utakmice ne igraju', kaže Ivanković, koji je, međutim, ranije u razgovoru spomenuo da su za pripremu gigantske bine potrebna četiri dana pripreme. Uključujući i dan koncerta te još jedan dan, koliko je potrebno da se cijela pozornica rastavi, evidentno je da se na stadionu Maksimir barem sedam dana neće moći igrati utakmice.