BALON U TRNSKOM

Bandić dao Mateši igralište za djecu i rekreativce!

21.03.2012 u 14:00

Bionic
Reading

Tvrtka Klompa ugostiteljstvo, čiji je osnivač tvrtka Dva Z u vlasništvu Zlatka Mateše, predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i njegova sina Zlatka, podiže montažni balon vrijedan 880 tisuća kuna na betonskom igralištu za rekreativce u zagrebačkom naselju Trnsko. Klompa Gradu u narednih deset godina neće platiti ni kune zakupnine

Mateše će u Trnskom u balonu imati dva terena s umjetnom travom, pored njega bi trebao biti montažni pomoćni objekt i montažni ugostiteljski objekt. Temeljem zaključka za davanje prethodne suglasnosti, koji je gradonačelnik Milan Bandić uputio Skupštini Grada, Klompa bi se objektom koristila narednih deset godina i sama snosila troškove tekućeg i investicijskog održavanja.

Zanimljivo je da je na prošlogodišnjem natječaju za igralište u Trnskom pobijedila tvrtka Klompa ugostiteljstvo, ispred koje stoji ime Gorana Bigovića.

Prema podacima Poslovne Hrvatske, tvrtka osnovana 2009. nema zaposlenih i nema prihoda pa ispada da se poslovima koji bi se u balonu trebali obavljati nikada nije ni bavila, a Bigović je za direktora imenovan prošle godine.

On sam vodi obiteljsku tvrtku BIGA koja se također bavi poslovima koji nemaju direktne veze sa sadržajima koji bi trebali biti u balonu. Uvidom u registar Trgovačkog suda, dolazi se do stvarnih osnivača Klompe, a to je tvrtka Dva Z.

'Nemam nikakve veze s tim. Tvrtka je na mog sina i sve detalje oko balona morat ćete pitati njega', kazao nam je Mateša iako u registru trgovačkog suda stoji da su osnivači i članovi društva Dva Z otac i sin.

Pročelnik Gradskog ureda za sport i kulturu Ivica Lovrić kaže kako je Klompa zadovoljila sve uvjete natječaja i da se nije posebno provjeravalo ima li ili nema zaposlenih.

'Tko stoji iza tvrtke, ne znam. Odluku o davanju igrališta u zakupu donijelo je povjerenstvo temeljem Odluke o davanju sportskih građevina u vlasništvu Grada iz 2010. godine. Klompa je ispunila sve formalne uvjete iz natječaja i ponudila najbolji program. Zakupnine nema zbog potrebnih ulaganja, a može ih biti jedino ako zakupac ostvaruje veći prihod nego što su troškovi održavanja objekta', objasnio je Lovrić.

Na natječaj su se, doznajemo, javile udruge Mali Anđeli i malonogometni klub XYali njihove ponude procijenjene su nezadovoljavajućima. Premda je igralište sada u funkciji i građani ga besplatno koriste, u budućnosti to neće biti tako.

'Prema programu koji je Klompa ponudila, korištenje terena za rekreativce i djecu bit će besplatno u jutarnjim terminima. Putem balona, tereni će biti u funkciji svih dvanaest mjeseci u godini', istaknuo je Lovrić.

Ako prođe zaključak koji je Bandić poslao na Skupštinu, Grad bi s Klompom trebao sklopiti poseban ugovor kojim će se urediti svi detalji, nakon čega bi se moglo pristupiti postavljanju balona i pratećih objekata. Kad bi to moglo biti i kad bi balon mogao biti u funkciji, nismo uspjeli doznati, jer Mateša mlađi na telefonske pozive nije odgovarao.