SVEMOGUĆI GRADONAČELNIK

Bandić: Crkve na Savici će biti, a svi će biti zadovoljni

27.05.2013 u 17:04

Bionic
Reading

Protukandidat Milana Bandića u drugom krugu Rajko Ostojić podržao je danas nastojanja građana Savice za očuvanjem parka u njihovom kvartu. Istaknuo je kako se pritom ne protivi gradnji crkve. Bandić je pak u svom stilu poručio da zna kako će pomiriti interese crkve i potrebu stanara za očuvanjem parka

Stanovnici te zagrebačke gradske četvrti pokrenuli su peticiju za očuvanje jedinog uređenog parka u naselju na čijem prostoru bi se trebala graditi crkva i parkiralište.

Kako su izvijestili iz njegova stožera, Ostojić je naglasio kako ovo nije inicijativa protiv gradnje crkve, nego za očuvanje najvećeg i jedinog uređenog parka u naselju.

'Javni prostor, javni parkovi ne smiju imati alternativu. Građani Savice uvjeravaju me da nitko nije protiv gradnje crkve, ovdje je riječ je vjernicima koji samo žele da se crkva gradi na građevinskom zemljištu kojeg ima u kvartu. Nema nikakvog smisla da se nešto gradi na već uređenom dječjem igralištu, pored za to predviđenih parcela koje zjape prazne', rekao je Ostojić.

Ostojić je također istaknuo da je ovo samo jedan u nizu primjera dosadašnjeg upravljanja javnim dobrom, gdje se prekomjerna i neplanska izgradnja namjerno suprotstavlja zelenim oazama i dječjim igralištima.

Aktualni, a prema anketama i budući, zagrebački gradonačelnik Bandić o prosvjedima stanara Savice koji se protive izgradnji crkve na zelenoj površini rekao je sljedeće: 'Već smo poduzeli, tamo uređujemo park i naći ćemo zajedničko rješenje. Nadam se da će biti sretni i stanovnici Savice. Tamo se neće ništa napraviti bez suglasja gradske uprave, Kaptola i stanovnika Savice. Već se tamo uređuje park. Odite pogledati kako se to uređuje. Bit će tri puta ljepše nego dosad i crkva će biti stavljena na mjesto gdje treba biti.'

Stanari Savice protiv uništavanja jedinog uređenog dječjeg parka