MILANOVIĆ PRISTAO NA KOMPROMIS

Bandić će ipak vladati Holdingom

16.06.2009 u 10:57

Bionic
Reading

Nakon nekoliko tjedana unutar stranačkih previranja u kojima su se često mogli čuti i povišeni tonovi, čini se da se odnosi između predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića polako smiruju. Razlog tome je dogovor prema kojemu Bandić i dalje biti predsjednik skupštine Holdinga, ali više neće biti njezin jedini član, nego će sam moći izabrati devet članova s kojima će surađivati

Glavni povod njihovog sukoba bila je podjela vlasti u glavnom gradu nakon lokalnih izbora. Milanovića je prije svega zabrinjavao preveliki utjecaj Milana Bandića u Zagrebačkom holdingu u kojemu je gradonačelnik bio jedini član skupštine.

Upravo je ta činjenica najviše smetala predsjedniku SDP-a, koji je s Bandićem na kraju ipak uspio doći do neke vrste kompromisa. Bandić će, prema dogovoru, i dalje biti predsjednik skupštine Holdinga, ali više neće biti njezin jedini član, nego će sam izabrati devet članova s kojima će surađivati, otkriva Nacional.

Usto, Bandić će dio ovlasti prenijeti na nadzorni odbor u kojemu će, osim političara, biti i ugledni stručnjaci.

Bandić i Milanović, piše Nacional, dogovorili su se da će nova tajnica Skupštine grada Zagreba biti Jadranka Blažević, bivša tajnica Sabora koju je HDZ smijenio nakon što je na toj poziciji radila 17 godina.