PO OGROMNIM VALOVIMA

Bandić 19-metarskom jahtom obilazio otoke

11.12.2009 u 08:51

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Milan Bandić na turneji je po Dalmaciji. Jučer je unajmljenom 19-metarskom jahtom obilazio Brač i Hvar

Novinarima nije želio otkriti koliko ga taj luksuz košta. 'To će srediti moj stožer', kratko je kazao Bandić. No nije teško doznati da najam sličnog plovila tjedno stoji tridesetak tisuća eura. Po toj logici, Bandićev stožer će na račun iznajmljivača platiti više od četiri tisuće eura.

Ne smije se zanemariti ni gorivo koje za put od Splita do Hvara i Brača te natrag navodno stoji oko tisuću eura. A nije mu put prošao sasvim glatko. Zbog velikih valova bile su prekinute i neke redovite linije. 'Nema veze, mi ćemo isploviti, obećali smo ljudima', preuzeo je Bandić funkciju kapetana. On i njegova družina imali su problema s valovima koji su dosezali 3,5 metara visine i onemogućili im da otplove i do Omiša.

'Nisam se plašio valova, želio sam tim ljudima pokazati da nisu zaboravljeni', tvrdi Milan Bandić. Tako će, kaže, kad postane predsjednik sazvati sjednicu Vlade na kojoj će se raspravljati i o problemima otočana. Bandić kao da ne sumnja u pobjedu, i to možda već u prvom krugu.

'Zašto mislite da će drugog kruga uopće biti? Ne vjerujem anketama, puno mi je važnije ono što čujem na terenu, u razgovoru s ljudima, a to me ohrabruje', kaže Milan Bandić.