NESLUŽBENA INFORMACIJA

Brzi testovi će za Zagrepčane biti besplatni! Ravnateljica Doma zdravlja iznenađena: Nama to nisu javili

15.11.2020 u 19:12

Bionic
Reading

RTL neslužbeno doznaje da su najavljena masovna testiranja Zagrepčana brzim testovima, za sve besplatna. Ravnateljica Doma zdravlja Zagreb - Centar kaže kako do nje nije došla takva odluka kriznog Stožera grada Zagreba

'Ako ta odluka bude donesena to zahtijeva jednu ozbiljnu logističku opremu, jer se radi o većem broju testova i lokacija. Ako dođe do takve odluke sve treba biti spremno da se brzo identificiraju pozitivni pacijenti', objasnila je Antonija Balenović, ravnateljica Doma zdravlja Zagreb - Centar gostujući u RTL Danas.

'Poznato je da su antigenski testovi najučinkovitiji za građane koji imaju simptome, ali isto tako su djelotvorni i na onima koji ih nemaju. Kada se radi o masovnom testiranju poanta je da se što prije identificiraju oni koji su pozitivni i tako se spriječi zaraza', rekla je.

Ako dođe za provođenja takvog masovnog testiranja pazit će se da to ne budu masovna okupljanja za testiranje, tako da će trebati osigurati lokacije kao što je zagrebački Velesajam, mogućnost drive-ina kako se ne bi stvarale gužve, piše RTL.

  • +4
Testiranje na COVID-19 u zavodu 'Dr. Andrija Štampar' Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić