8. prosinca

Bal Crvenog križa Grada Zagreba 2018. u Kristalnoj dvorani hotela Westin

28.11.2018 u 13:27

Bionic
Reading

Pod visokim pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića 'Bal Crvenog križa Grada Zagreba 2018.' će se održati u subotu 08. prosinca 2018. u 20 sati u Kristalnoj dvorani hotela Westin, ulica Izidora Kršnjavog 1, Zagreb

KAKO JE NASTAJAO BAL CRVENG KRIŽA GRADA ZAGREBA

Od 1878. godine pa sve do danas, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, svakodnevno pomaže starijim i nemoćnima, socijalno ugroženima i svim onim građanima kojima je pomoć potrebna.

Kroz povijest, donacije su prikupljali i donosili građani, tadašnja gradska vlast i razni anonimni donatori iz inozemstva.

Gospodin Branko Beltram bio je ravnatelj Crvenog križa grada Zagreba od 1976. – 1991. godine. Kao novi način prikupljanja sredstava za pomoć socijalno ugroženim sugrađanima uveo je društveno – kulturna događanja kao što su aukcije umjetnina, donatorske večere i razne humanitarne priredbe.

Godine 1984 g. održan je novogodišnji dobrotvorni koncert Crvenog križa Grada Zagreba čime započinje ideja o uvođenju donatorskog bala. Svake godine bal je dobivao na svom značaju. Broj uzvanika i donacija povećavao se sve do 1990. godine kada je tradicija, zbog Domovinskog rata, prekinuta.

BAL CRVENOG KRIŽA GRADA ZAGREBA, 1990. GODINE – POSLJEDNJI BAL 20. STOLJEĆA

održao se u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade gdje su uzvanici, uz prigodan program, ples i ukusne delicije, sudjelovali u aukciji umjetnina.

Humanitarno ozračje privuklo je uglednike tog vremena: predsjednika Skupštine Crvenog križa grada Zagreba g. Đuru Račića, predsjednika izvršnog vijeća Grada Zagreba g. Mladena Vedriša, potpredsjednika gradske vlade g. Milivoja Jurišića, potpredsjednika Republike Hrvatske akademika g. Dušana Bilandžića, tajnika Sabora Republike Hrvatske gospodina Velibora Kikereca i mnoge druge ugledne goste. Cjelovečernji program, koji je vodila gđa. Helga Vlahović Brnobić, započeo je govorom predsjednika Skupštine Crvenog križa grada Zagreba g. Đure Račića, potom je uslijedio koncert orkestra Hrvatskog glazbenog zavoda, svečana večera i otvorenje bala.

Donacije su se prikupljale za socijalno ugrožene građane Grada Zagreba: samohrane majke, obitelji s većim brojem malodobne djece, za starije i nemoćne i sve one kojima je pomoć potrebna.

VRAĆANJE TRADICIJE 2017. GODINE

Pod visokim pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića, donatorski „Bal Crvenog križa Grada Zagreba“ održao se u subotu 02. prosinca 2017. u 20 sati u Kristalnoj dvorani hotela Westin, ulica Izidora Kršnjavog 1, Zagreb.

Sredstva prikupljena na tom Balu utrošena su za kupnju kombi vozila za potrebe prijevoza osoba s intelektualnim i tjelesnim oštećenjima, koji su korisnici socijalnih usluga poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške u Gradskom društvu Crvenog križa Zagreb.

Nastavkom tradicije donatorskog bala Crvenog križa grada Zagreba s kraja 80-tih godina, a na samom početku prošlogodišnjeg Adventa, naš bal obogatio je grad za još jednu lijepu tradicionalnu zagrebačku sliku te nas podsjetio na duh prošlih vremena održavanja Bečkih balova u Gradu Zagrebu.

Kvalitetnom produkcijom, uglednim moderatorima, plesnim umjetnicima i sjajnim muzičkim programom Zagrebačke filharmonije, svim uzvanicima bala omogućena je nezaboravna humanitarno-plesna večer.

BAL CRVENOG KRIŽA GRADA ZAGREBA 2018. GODINE

Bal Crvenog križa Grada Zagreba 2018 održat će se 08.12.2018. godine pod pokroviteljstvom gradonačelnika, gospodina Milana Bandića.

Gosti će uživati uz zvuke Zagrebačke filharmonije, a svojim izvedbama goste će zabaviti Franka Batelić i Damir Kedžo.

Sredstva prikupljena na donatorskom Balu Crvenog križa Grada Zagreba bit će utrošena za opremanje Logističkog centra Crvenog križa Grada Zagreba koji će biti centralno mjesto na kojem će se pružati pomoć socijalno ugroženim građanima.

LOGISTIČKI CENTAR CRVENOG KRIŽA GRADA ZAGREBA

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb provodi niz aktivnosti kojima pomaže socijalno ugroženom stanovništvu svoga grada, a često i šire. Osim socijalnih programa veliku pozornost plijene i zdravstveni programi koje Crveni križ Zagreba provodi u vidu edukacijskih radionica, predavanja ili preventivnih pregleda.

Dnevni centar za prihvat i podjelu odjeće otvoren je svakog radnog dana, te skrbi o 300 korisnika primatelja pomoći u vidu rabljene odjeće i obuće. Osim izdavanja odjeće i obuće u dnevnom centru se odjeća sortira, provjerava i priprema za izdavanje. Dnevni centar smješten je u Petrovoj ulici 120.

Socijalni dućan Crvenog križa Zagreb smješten je u Novom Zagrebu, svakodnevno se u socijalnom dućani zaprimaju donacije prehrambenih i neprehrambenih artikala koji se sortiraju, i pripremaju za izdavanje korisnicima socijalne pomoći. Dnevno, socijalni dućan skrbi o 40 obitelji, a ukupno imamo 2704 korisnika od kojih je 838 djece do 17 godina.

Skladište opreme Crvenog križa Zagreb trenutno se nalazi na Žitnjaku. Nažalost zbog sve češćih izvanrednih situacija (poplava, hladnoća…) Crveni križ Zagreba posljednjih godina intenzivirao je rad na području pripreme i djelovanja u katastrofama i izvanrednim situacijama. U skladištu se nalazi kompletna oprema i sve potrebno za logističku potporu u izvanrednim situacijama.

Zbog unaprjeđenja kvalitete rada, bolje dostupnosti građanima, kao i zbog brzine djelovanja Crveni križ Zagreba odlučio je organizirati Logistički centar kako bi se sve gore navedene aktivnosti obavljale na jednome mjestu. S ciljem poboljšanja kvalitete rada Crvenog križa, novac prikupljen na Balu 2018.godine utrošiti će se za opremanje istog.

Sve informacije o Balu Crvenog križa možete pronaći i na web stranici Crvenog križa Zagreb

Bal Crvenog križa Grada Zagreba 2018