NEMAR BOLNIČKOG OSOBLJA

Baka 17 dana leži u bolnici, obitelji nitko ni riječi

17.06.2009 u 08:06

Bionic
Reading

Borislava i Bruno Belina, kći i zet gospođe Volge Drinić, prijavili su nestanak majke i punice policiji, budući da od 29. svibnja nisu znali gdje se gospođa nalazi. Raspitujući se po susjedstvu, doznali su da je Hitna prije dva tjedna bila u naselju i odvezla neku gospođu. Svoje saznanje su javili policiji i doznali da gospođa Volga Drinić od 29. svibnja leži u OB Sveti Duh

Tog je dana doživjela moždani udar, pala na cestu, a Hitna ju je odvezla. U ormarić pored uzglavlja uredno su joj spremili dokumente na kojima jasno, čak tiskanim slovima, piše adresa stanovanja. No nikome od liječnika i sestara koje svakodnevno obilaze Volgu nije palo na pamet obavijestiti obitelj, otkriva Večernji list.

Prilikom dolaska u bolnicu kći je doživjela novi šok. Medicinska sestra joj je grubo odbrusila: 'Ipak ste stigli!' Na pitanje zašto je nisu obavijestili da je gospođa završila u bolnici, sestra je rekla: 'Kaj bih ja vas zvala! Znate li vi koliko ljudi nikad ne pita za svoje? Uostalom, na čelu joj nije pisalo čija je.'

Liječnica je pak rekla da nije njezin posao obavještavati obitelj kad neki član završi u bolnici i lopticu je prebacila na policiju.

'Mama ide u toplice. Kriva je policija', kazala je doktorica. Na upit policiji zašto nisu provjerili po bolnicama kad je prijavljen nestanak, nisu dobili odgovor. Sveti Duh je, naime, udaljen samo nekoliko uličica od policijske postaje.