NALOŽENA ISTRAGA

Bajs se ispričao pretučenim Talijanima

13.08.2009 u 13:21

Bionic
Reading

Ministarstvo turizma i ministar Damir Bajs ispričali su se zbog incidenta koji je doživjela skupina talijanskih turista u srijedu, 12. kolovoza, tijekom boravka na otočiću Katina u sklopu Parka prirode Telašćica

ZAGREB - 'Najoštrije osuđujemo ovakav nasilni čin i stava smo kako je nužno i opravdano u takvim trenucima čim prije alarmirati policiju.

Želimo naglasiti kako je i Ministarstvo turizma odmah nakon saznanja o incidentu stupilo u kontakt s Ministarstvom unutarnjih poslova koje nas je izvijestilo da PU zadarska provodi istragu o prijavljenom incidentu, čime se šalje jasna poruka kako se ovakvo ponašanje prema gostima u Hrvatskoj ne može i neće tolerirati', piše u priopćenju Ministarstva.

Ministar Bajs je zatražio da slučaj istraži i Državni inspektorat, a Hrvatska turistička zajednica u Rimu davat će službene informacije talijanskim medijima o poduzetim aktivnostima, piše Večernji list.

Podsjetimo, petero talijanskih turista sa Sicilije pretučeno je u srijedu navečer u prolazu Mala Proversa, između kornatskog otoka Katina i Dugog otoka, zbog rasprave oko računa s ugostiteljima restorana Aquarius, piše Corriere della Sera.

Na slici desno je jedan od pretučenih Talijana, fotograf Giuseppe Avara.