INCIDENT U BRELIMA

Bajs pretučenim turistima nudi besplatno ljetovanje

18.09.2009 u 12:48

Bionic
Reading

Njemačkoj obitelji Schmidt ministar turizma Damir Bajs nudi besplatno ljetovanje u Hrvatskoj iduće godine, iako su pretučeni Nijemci najavili da se, nakon 30 godina ljetovanja, k nama više ne misle vraćati

'Incident, koji ima elemente kaznenog djela, nije se smio dogoditi i pokazuje ružnu sliku Hrvatske', ocijenio je ministar Bajs najavljujući da će, u slučaju da stupi u konakt s obitelji Schmidt, tim turistima ponuditi besplatno ljetovanje za iduću godinu.

'Nažalost, uz turizam je uvijek je bilo incidenata. Mi brojimo 11,5 milijuna turista koji se odmaraju kod nas, a kada se dogode ovakvi nemili primjeri, potrebno je reagirati', iznio je ministar Bajs koji je otkrio da je zaprimio izvješće policije o cijelom događaju, piše Večernji.hr.

Nakon što su 46-godišnji Mladen Šošić i njegov 19-godišnji sin Augustin Šošić palicama pretukli četveročlanu njemačku obitelj u Brelima, privedeni su sucu za prekršaje u Makarskoj te zadržani u makarskoj policiji na kriminalističkoj obradi.

Šošići će nakon policijske istrage biti privedeni na saslušanje istražnom sucu Županijskog suda u Splitu. Kazneni zakon predviđa za nasilničko ponašanje zatvorsku kaznu u trajanju od tri mjeseca do tri godine. Na prekršajnom sudu u Makarskoj postupak još nije okončan.

Breljani Šošići nasrnuli su na Renate (52), njezina supruga Lothara (57) te sinove Timoa (23) i Michaela (21) nedugo nakon što je Renate upozorila Mladena da nije primjereno da vozi automobil šetnicom.