UMJETNA OPLODNJA I MINISTAR TURIZMA

Bajs podržao zakon zbog dogovora s Friščićem

17.07.2009 u 17:42

Bionic
Reading

Ministar turizma Damir Bajs rekao je danas novinarima prije predstavljanja projekta o destinacijskome menadžmentu u Ministarstvu turizma da je za Zakon o medicinskoj oplodnji glasovao u dogovoru s predsjednikom HSS-a Josipom Friščićem

Objasnivši da je prije sjednice Vlade Republike Hrvatske, na kojoj se razgovaralo o zakonu o umjetnoj oplodnji, Friščiću rekao kako možda nije spreman glasovati za taj zakon, Bajs je rekao da su se ipak dogovorili da će za nj glasovati, a Friščić će opet pokrenuti unutarstranačku raspravu 'jer se neke stvari u tom zakonu moraju ponovno sagledati'.

Budući da bi njegovo glasovanje protiv tog zakona prerano otvorilo teme unutar same stranke, kako je rekao, Bajs je poštovao dogovor s Friščićem, koji je nakon toga ispunio što je obećao, na čemu mu je ministar danas pred novinarima i zahvalio.

Bajs je istaknuo i kako je očito da je u HSS-u bilo više onih koji su, osim njega, smatrali da zakon treba preispitati. Vrlo je važno, kako je rekao, to što je pridonio da se u stranci o tome ponovno razgovara i da nakon dugo vremena u njoj 'dođe do promjene nekog stava'. 'Ta je promjena i javnosti najavljena prije dva ili tri tjedna, a ne sada', dodao je Bajs. Istaknuo je i da ne žali ni zbog čega, osim povrede privatnosti svoje obitelji.

Kako je rekao, njegovo političko djelovanje i glasovanje ne daje nikome pravo da ulazi u njegov privatni život. Ističući kako se ono 'što se sada tiče njega i njegove obitelji sutra može ticati bilo koga 'Bajs je, odbivši odgovarati na bilo koje pitanje vezano uz tu temu, rekao kako kao političar nikada ne daje izjave o privatnom životu, a vrlo rijetko o unutarstranačkim stvarima HSS-a.