SANADER I FRIŠČIĆ U KRAPINI

'Bajs je bio pod pritiskom, nitko nije nezamjenjiv'

14.04.2009 u 17:20

Bionic
Reading

Na upit je li ministar turizma Damir Bajs ponudio ostavku proteklog tjedna premijer Ivo Sanader danas je za boravka u Krapini samo rekao da je ministar turizma ponudio Akcijski plan za predstojeću turističku sezonu kojeg je Vlada i prihvatila

KRAPINA/ZAGREB - Predsjednik HSS-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić dodao je kako je ministar Bajs u posljednje vrijeme bio pod pritiskom, no, nije potvrdio je li ostavka bila i ponuđena.

HSS je dobio pojedine resore temeljem dogovora i pregovora te projekata i programa i nema odstupanja od zacrtanog koalicijskog programa, rekao je Frišćić.

"Isto tako poručujem da nitko u HSS-u nije nezamjenjiv, ali prilikom svake promjene mora se poštivati procedura, a nema prostora za pojedinačne odluke", kazao je Friščić odgovarajući u Krapini na upit novinara bi li se Bajsu odobrila ostavka da ju je zatražio.

Sam ministar pak nije danas želio komentirati medijske špekulacije o svojoj ostavci.

"Ne mogu ništa drugo reći nego da to ne mogu komentirati", tek je kratko odgovorio Bajs na telefonski upit.

Upućeni kažu da je Bajsova ostavka zapravo njegova smišljena medijska promocija, izvještava HTV. Bajs, kažu, nije ni planirao napustiti ministarsku fotelju, ali je isplanirao predstavu za javnost želeći ostaviti dojam žrtve koju vladajuća politika onemogućava da postigne uspjeh. HTV doznaje i da u HSS-u navodno već spominju Antu Markova kao mogućeg nasljednika Damira Bajsa na funkciji ministra turizma. Markov je potpredsjednik HSS-a, rodom iz Šibenika, a završio je Fakultet hotelijerstva u Opatiji.  

Po pisanju tjednika Nacional, što su prenijeli i neki drugi mediji i portali, ministar Bajs je navodno predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu prošli tjedan ponudio ostavku, po navodima tjednika, jer su mu na prošlotjednoj sjednici Vlade odbijene dvije mjere za pomoć turizmu (oko PDV-a te potpora domaćim turopetatorima).