KORUPCIJA NA MEDICINI

Bajićeva zamjenica ponudila ostavku, on ju prihvatio

30.10.2012 u 13:03

Bionic
Reading

Državno odvjetničko vijeće donijelo je odluku o razrješenju Višnje Lončar na njen vlastiti zahtjev sa dužnosti zamjenice glavnog državnog odvjetnika. Uz nju razriješeno je još troje zamjenika

Podsjetimo, suprug i sin Višnje Lončar osumnjičeni su u slučaju korupcije na zagrebačkom Medicinskom fakultetu. Suprug Višnje Lončar je u istražnom zatvoru zbog sumnje da je htio podmititi profesora kako bi njihov sin položio jedan od ispita, donosi hrt.hr.

Prema pisanju medija, antikorupcijska akcija na Medicinskom fakultetu se zakomplicirala kada je Marko Svalina, nedavno uhićeni djelatnik policijskog USKOK-a osumnjičen da je podatke iz tajnih istraga otkrivao trećim osobama, pa i pojedincima iz krim-miljea, upozorio jednog od članova obitelji Lončar da je suprug Bajićeve zamjenice upao u tajne mjere prisluškivanja. Informacija je zatim navodno došla do Višnje Lončar, koja je sve prijavila Bajiću. Višnja Lončar bila je jedna od 20-ak Bajićevih zamjenika.

Marija Jambor i Petar Dragosavac razriješeni su s dužnosti zamjenika županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a Hrvobran Jaić sa dužnosti zamjenika općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.