ANTIKORUPCIJSKI SHOW

Bajić o Sanaderu: Ništa ja vama ne moram govoriti!

09.12.2010 u 11:40

Bionic
Reading

Upravo na Dan međunarodne borbe protiv korupcije, dok su o korupciji kao o najvećoj bolesti našeg društva govorili predsjednik Ivo Josipović i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, i to pred glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem i ravnateljem USKOK-a Dinkom Cvitanom, u javnost je izašla vijest da se traži uhićenje bivšeg premijera Ive Sanadera

Slanje uhidbenog naloga i zahtjeva za skidanjem zastupničkog imuniteta bivšem premijeru Ivi Sanaderu upravo na Međunarodni dan borbe protiv korupcije te objava informacije u trenutku kada su u svečanoj dvorani HND-a upravo oni koji istražuju, traže uhićenja i štite institucije, mnogima se činilo kao međunarodna predstava protiv korupcije.

Predsjednik Ivo Josipovićkomentirao je uhićenje bivšeg premijera Ive Sanadera riječima: 'Pravna država radi svoj posao, a ono što ja želim i očekujem jest da se protiv Sanadera, kao i protiv svakog drugog u državi, provede zakonit i pravedan postupak.'

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić nije se činio kao da želi izbjeći medije, ali nije htio odgovoriti na brojna novinarska pitanja koja su mu postavljena: 'Ništa vam ne mogu kazati, doslovce ništa! Hvala vam gospodo, ali ništa ja ne moram!'

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je da zahtjev za uhićenjem Sanadera ne želi komentirati te pretpostavlja da je to zahtjev DORH-a i zakonska procedura.

Kako je u svom govoru u povodu Međunarodnog dana borbe protiv korupcije pohvalio Dinka Cvitana i Mladena Bajića, upitan je - je li ih pohvalio zbog naloga za uhićenje Sanadera: 'Ja uvijek hvalim Cvitana i Bajića', rekao je Bošnjaković, koji smatra da uhićenje bivšeg šefa HDZ-a i premijera neće odmoći HDZ-u na predstojećim parlamentarnim izborima.

SDP-ov predsjednik Nacionalnog vijeća za borbu protiv korupcije Željko Jovanović kaže da je nalog za uhićenje Sanadera 'dobra vijest, pogotovo na Dan međunarodne borbe protiv korupcije', dodajući da 'smatra da je na taj način tzv. uskočka vertikala pokazala da radi svoj posao'.

Ovakva vijest, tempirana upravo na današnji datum, već je vrlo glasno odjeknula i u najrelevantnijim svjetskim medijima, a zasigurno neće neprimijećeno proći ni u institucijama poput Europske unije, koja konstantno nadzire naše pravosuđe i borbu protiv korupcije.