OGLASIO SE IVO SANADER

'Bajić je već potvrdio da nisam primio proviziju!'

19.08.2010 u 14:37

Bionic
Reading

Bivši predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader odbacio je u priopćenju dostavljenom austrijskoj novinskoj agenciji APA sve optužbe protiv njega vezane za Hypo Alpe Adria banku, prenosi u četvrtak APA

U priopćenju Ivo Sanader tvrdi da nije 'nikad primio proviziju za dobivanje kredita Hypo Alpe Adria banke' te da inače 'nije dobivao ilegalne uplate'.

'Nikad nisam svjesno nikome omogućio prednost u poslovima hrvatske Vlade', naglasio je Sanader te tvrdi da su optužbe protiv njega neistinite.

Sanader je, osim toga, poručio da je u više navrata u javnosti jasno i nedvojbeno opovrgao optužbe što su se posljednjih dana protiv njega pojavile u hrvatskim medijima.

Optužbe je, tvrdi, odbacilo i Državno odvjetništvo prije više godina, još kad je bio vođa oporbe.

Osim toga, Sanader u priopćenju naglašava da je Sabor u vrijeme dok je on bio predsjednik Vlade donio protukorupcijske mjere koje su sada na snazi.

Hrvatski mediji navode da se Sanader nalazi u Sjedinjenim Državama.

Odmor s obitelji dugo je planiran i nema nikakve veze s aktualnom istragom Državnog odvjetništva, dodao je Sanader u priopćenju dostavljenom austrijskoj novinskoj agenciji APA.

Podsjetimo, Državno odvjetništvo, na čije se nalaze poziva Sanader u svojem najnovijem priopćenju, jučer se o slučaju oglasilo vlastitim priopćenjem u kojem se ne navodi da su dotične optužbe protiv bivšeg premijera već odbačene.

'Državno odvjetništvo Republike Hrvatske je u više navrata izvješćivalo kako surađuje s nadležnim tijelima Republike Austrije u svezi poslovanja Hypo banke. Ta suradnja je intenzivna i rezultati istraživanja u tom slučaju bitni su za ocjenu pod kojim okolnostima i uz sudjelovanje kojih osoba je Hypo banka davala kredite Globus grupi', navodi se u jučerašnjem priopćenju DORH-a.