ORTYNSKI TVRDI

Bajić je dolaskom Kosor dobio otvorene ruke

29.01.2010 u 15:31

Bionic
Reading

Emisija HTV-a Dossier.hr bavila se temom zaslužuje li Mladen Bajić koji je do sada promijenio dva predsjednika, tri premijera i četiri ministra unutarnjih poslova, a mandat mu istječe za nešto malo manje od tri mjeseca još jedan, treći mandat.

U emisiju su gostovali aktualni ministar pravosuđa Ivan Šimonović, nekadašnja ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt i Bajićev prethodnik na toj funkciji Radovan Ortynski i odvjetnik Ante Nobilo.

Ministar Šimonović tvrdi da je Bajić stvoren za taj posao. Smatra da je 'čekao svoju priliku da krene s najsloženijim gonjenjima protiv korupcije te da ju je sada konačno i dobio'.

Radovan Ortynski, koji je Bajića i predložio za glavnog državnog odvjetnika, smatra kako Bajić 'dobro radi svoj posao i ne vidi razloga zašto ne bi dobio još jedan mandat'. Ortynski je komentirao i opaske da se u Državnom odvjetništvu radi punom parom tek od kada je na čelu Vlade Jadranka Kosor.

'Sve se pokrenulo 1. srpnja prošle godine kada je na snagu stupio novi Zakon o kaznenom postupku, kada su se stekli i uvjeti da istrage budu učinkovitije i brže', objasnio je Bajićev prethodnik Ortynski.