SDP-OVAC JOVANOVIĆ

'Bahato paradiranje premijerke kod građana izaziva mučninu'

28.06.2011 u 13:21

Bionic
Reading

'Hrvatska danas, nažalost, nema sadašnjost jer je priča o 200 bogatih obitelji po HDZ-ovom izboru, uz znamenite tri izjave iz HDZ-ove radionice – kilo mozga dvije marke, tko je jamio, jamio je i tko nema novca, neka uči – odraz mentalnog sklopa te korupcijsko-klijentelističke ekipe mediokriteta a la Kosor i kvazipolicajaca i špijuna, kojima silovatelji i drugi kriminalci nesmetano žive i putuju Hrvatskom, dok oni izmišljaju afere kojima žele diskreditirati oporbene političare', poručio je danas iz Rijeke SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović

Upravo to je, kaže, najgori rezultat HDZ-ove vlasti koja je uništila hrvatsku sadašnjost, a takva 'sumrak ekipa' Sanaderovih učenika i sljedbenika nije u stanju uvesti Hrvatsku u EU, nego bez odgovornosti i bez ikakvog skrupula odvesti Hrvatsku prema grčkom scenariju.


'Hrvatski građani su jako dobro svjesni toga pa bahato i samodopadno paradiranje Jadranke Kosor i njene ministarske svite izaziva kod većine osjećaj mučnine i gađenja', tvrdi Jovanović.

Završetak pregovora pokazuje da Hrvatska ima budućnost, i to europsku, koja garantira bolji život svima, smatra, te kaže da za to treba zahvaliti svim građanima bez obzira na stranačku pripadnost, koji su stvarali povijest i kojom se mogu ponositi, a ne Jadranki Kosor ili njenom HDZ-u, koji su taj završetak usporili nekoliko godina.

'Jadranka Kosor ne razumije potrebe građana jer ne živi u realnom svijetu. Poruku ministrice Dalić da je stanje zabrinjavajuće, da nema oporavka te da su svi pokazatelji nepovoljni, ona ne čuje, kao što nije ni čula ni vidjela kako je Ina predana MOL-u. Ovih dana ne vidi ni da njezinom ministru Fuchsu cijela akademska zajednica poručuje da hrvatsko školstvo i javno sveučilište vodi u propast', drži Jovanović.

SDP-ovci stoga ponavljaju da izbori u Hrvatskoj moraju biti odmah, a sa svojim koalicijskim partnerima nude građanima nadu, pravdu, znanje, sposobnost i odgovornost. Traže da Jadranka Kosor odmah raspiše izbore za kraj rujna ili početak listopada te da aktualno zasjedanje Hrvatskog sabora završi s poznatim datumom parlamentarnih izbora.

Svako daljnje odgađanje tog datuma vide kao dodatno upropaštavanje sadašnjosti i kockanje s budućnosti, ali i kao još jednu pljačku državnog proračuna, jer smatraju da predizborna kampanja Jadranke Kosor traje već mjesecima te da se financira iz državnog proračuna.

'Ona i njena ministarska svita i ne rade ništa drugo nego krstare Hrvatskom na račun poreznih obveznika u najnovijim skupim autima, dok sve ostalo stoji, od gospodarstva do znanosti ili zdravstva', kaže Jovanović, poručujući da su priče o nultoj toleranciji na korupciju HDZ-a još jedna prevara, a cijela njihova osmogodišnja politika velika laž.

'Posljednja potvrda je vijest da su u svoju predizbornu kampanju opet uključili čovjeka za kojega postoje vrlo opravdane sumnje da je torbama prljavog novca kupovao udjele u medijima na račun stranačke, zna se koje politike', zaključuje Jovanović.

Upitan da prokomentira pad rejtinga SDP-a po PULS-ovoj anketi, odgovara da ga to ne brine jer je HDZ-ov rejting, uz sve marketinške poteze, pao još više.

O slučaju Paravinja rekao je da je ponašanje Ministarstva pravosuđa i MUP-a neozbiljno s obzirom na to koliko se još silovatelja slobodno šeće Hrvatskom, dok je njegov kolega Luka Denona rekao da je premijerka trebala smijeniti ministra pravosuđa.