SPIN DOKTOR U ZAGREBU

Bago usporedio Mačeka s Campbellom

28.04.2011 u 14:30

Bionic
Reading

Alastair Campbell, svjetski poznati komunikacijski stručnjak i spin doktor Tonyja Blaira, dolazi u Zagreb 5. svibnja na konferenciju 'Kako je biti pobjednik u vrtlogu medija, politike i ekonomskih sila?' koja će se održati u hotelu Westin, u organizaciji agencije Mediatv.hr, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Ovog kontroverznog medijskog stručnjaka predstavili su politologinja Marijana Grbeša i, u ime medijskog pokrovitelja Nove TV, Mislav Bago, dok je više o samoj konferenciji i naporima da se Campbell dovede u Zagreb, unatoč paprenoj cijeni, govorio direktor tvrtke Mediatv Mario Krtalić

Grbeša je istaknula da je zahvaljujući ponajviše Campbellu Tony Blair tri puta dobio izbore. Također, taj spin doktor je uveo mnoge inovacije i postavio standarde u medijsko komuniciranje, ali osnova se temelji na proaktivnoj i komunikacijski svjesnoj vladi. Kod nas sam izraz 'spin' se pojavio prije tek tri četiri godine, ali na našem području se komunikacijska strategija često zapostavlja i ni za koga se ne može reći da je i blizu slavnom Campbellu.

Tu je Bago dometnuo da je možda Ratko Maček bio na dobrom putu jer je ipak dva puta dobio izbore Ivi Sanaderu, s čim se složila i Grbeša. 'Ako stavimo na stranu kriminalne stvari, Sanader je zaista najbolje razumijevao moderno političko komuniciranje', rekla je Grbeša.

Također su kritizirane naše političke stranke koje smatraju da njima takve stvari ne trebaju, te su poručili da bi bilo mudro da njihovi članovi dođu i poslušaju što Campbell ima za reći, a ne bi bilo ludo ni da ga angažiraju pošto je u Hrvatskoj izborna godina.

'Naše stranke i političke elite boluju od silne arogancije koja ih priječi da u komunikacijskom smislu rade svoj posao što je bolje moguće. Campbell je izniman talent i nadam se da će pohrliti da ga čuju, a nadam se da neki razmišljaju o tome da ga angažiraju, s obzirom na cjelokupnu situaciju oko izbora', rekla je Grbeša.