predsjednički izbori

Bačić: Predsjednica je htjela sučeljavanje sa svima, a ne s nekolicinom odabranih, Anušić otkrio kako se pripremila

  • I. I.
  • Zadnja izmjena 17.12.2019 13:39
  • Objavljeno 17.12.2019 u 12:45
Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-ovog saborskog kluba Branko Bačić rekao je da će se na sastanku Predsjedništva razgovarati i o predsjedničkim izborima

'Neizbježna tema će biti i predsjednički izbori. Stranka je, kao što znate, na terenu aktivna i jasno - u punoj potpori našoj kandidatkinji za pobjedu u nedjelju na izborima', rekao je Branko Bačić te dodao kako je stranka u punom angažmanu te ne vidi bilo kakvih odstupanja od podrške Kolindi Grabar-Kitarović, prenosi N1.

Objasnio je da je aktualna predsjednica zapravo htjela sučeljavanje na kojem će svi kandidati imati priliku predstaviti svoje programe zato je pristala na sučeljavanje na javnoj televiziji.

'Na taj način je htjela poslati poruku da će se rado sučeliti na način da svi kandidati, njih jedanaest, ima priliku odgovarati, a ne da bude nekolicina odabranih', istaknuo je.

Na komentar novinarke kako je teško da u tako kratkom vremenu svih jedanaest kandidata predstavi svoje programe, odgovorio je kako će sučeljavanje trajati dva i pol sata i da se može bitno prikazati program kojeg je promovirala.

Poručio je da će predsjednica pobjediti i postati predsjednica i u drugom mandatu.

Kampanju je komentrao i Milijan Brkić.

'Aktivan sam onoliko koliko trebam biti. Očekujem da će predsjednica u sučeljavanju pokazati ono što je dosad radila i da će predstaviti program'.

'Imamo situaciju gdje svih 11 kandidata imaju pravo i mogućnost pokazati što znaju, mogu i koji su im programi. To je fer i korektno i prema javnosti koja će glasovati za ostalih osam kandidata i za tih osam kandidata. Na taj način se došlo do zaključka da, ako će biti takvi uvjeti i da će biti svi kandidati i sa svima možemo razgovarati, predsjednica ide na sučeljavanje', rekao je pak voditelj izbornog stožera predsjednice Ivan Anušić dodavši da je predsjednica - spremna.

'Pet godina je već tu i ono što treba iskomunicirati je što je bilo, što se radilo i što će raditi', najavio je.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal