DVOSTRUKO UBOJSTVO

B.a.b.e. traže istragu protiv benkovačkih policajaca

19.08.2010 u 19:34

Bionic
Reading

Udruga B.a.B.e. zatražila je danas od ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka pokretanje istrage o odgovornosti policajaca u slučaju dvostrukog ubojstva u benkovačkom kafiću u kojemu je 33-godišnjak ubio bivšu djevojku koja ga je dan prije prijavila policiji zbog nasilničkog ponašanja i njezina brata

'Unutarnja kontrola mora utvrditi jesu li uistinu poduzete sve potrebne mjere kako bi se taj užasni, a besmisleni čin spriječio, u što mi duboko sumnjamo', stoji u pismu udruge B.a.B.e. poslanome ministru Karamarku.


U udruzi kažu kako su se prečesto osvjedočili da se olako prelazi preko prijava o prijetnjama, bez provođenja temeljitih provjera posjeduje li osoba koja prijeti vatreno oružje, bez privođenja i podnošenja kaznenih prijava i lišavanja slobode do utvrđivanja svih bitnih činjenica.

'Usporedimo li učinkovitost policije u slučaju obrane jednoga poduzetničkog projekta (grad Zagreb i Horvatinčić u Varšavskoj) od posve nenasilnih aktivista/kinja i građana/ki s nemoći zaštite osoba koje su žrtve nasilnika, moramo se upitati što su prioriteti policije u Hrvatskoj i za što građani/ke izdvajaju sredstva vjerujući da će barem njihovi životi biti maksimalno zaštićeni', kažu u udruzi B.a.B.e.

Zadarska policija danas je potvrdila da je ubijena 22-godišnja djevojka dan prije zločina bivšeg dečka prijavila zbog nasilničkog ponašanja te da je pokrenuta istraga, ali policajci 33-godišnjaka nisu pronašli na kućnoj adresi.

On je sinoć ušao u kafić, prišao bivšoj djevojci koja je s prijateljima slavila rođendan i ubio je hicem iz pištolja za koji nije imao dozvolu. Zatim je ubio i njezina 23-godišnjeg brata te pucao sebi u glavu. Nekoliko sati poslije umro je u zadarskoj bolnici.