LJUT NA NOĆNE ČUVARE

Autoru grafita 8 mjeseci zatvora i liječenje

15.12.2008 u 14:57

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Vukovaru krivim je proglašen Darko Radelić (44) iz Štivica u Brodsko-posavskoj županiji, koji je uoči Dana domovinske zahvalnosti, na staklenoj stijenci predvorja Spomen-doma na Ovčari kod Vukovara ispisao neprimjerene grafite

VUKOVAR - Osim ispisivanja grafita 'Ovo je Srbija' i četiri 'S', odnio je s jarbola zastavu Vukovarsko-srijemske županije, te manji porculanski križ s 10-ak krunica, čime je počinio kažnjivo djelo povrede ugleda Republike Hrvatske.

Vijeće Županijskog suda u Vukovaru pod predsjedanjem suca Ante Zeljka osudilo je Radelića na zatvorsku kaznu od osam mjeseci te mu izreklo mjeru obvezatnoga psihijatrijskog liječenja.

U zatvorsku kaznu Radeliću, koji je trenutačno u pritvoru i nije želio nazočiti današnjem izricanju presude, uračunat će se vrijeme provedeno u pritvoru, u kojem se nalazi od uhićenja, 5. kolovoza. Ujedno mu je produljen pritvor.

Tijekom suđenja Radelić je naveo kako je na Ovčaru došao 1. kolovoza iz Zagreba biciklom kako bi odao počast hrvatskim braniteljima i civilima ubijenim 1991. na tom mjestu.

Priznao je počinjenje kažnjivog djela, rekavši da je bio ljut na noćne čuvare s obližnje VUPIK-ove farme koji mu nisu htjeli dati piti vode, niti lopatu da pokopa psa koji je s njim bio na Ovčari, a usmrćen je pod naletom osobnog automobila.