NESREĆA U DARUVARU

Automobilom ubio pješakinju na prijelazu

18.02.2011 u 11:01

Bionic
Reading

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorske izvijestila je jutros o detaljima sinoćnje prometne nesreće u Daruvaru, u kojoj je smrtno stradala 73-godišnja pješakinja

Prometna nesreća dogodila se sinoć oko 19,20 sati kada je 50-godišnjak iz Daruvara vozeći škodu fabiju, daruvarskih oznaka, ulicom Ljudevita Gaja na pješačkom prijelazu vozilom udario pješakinju Mariju S. (1938.) iz Kampora s otoka Raba, koja je prelazila cestu.

Očevidom je utvrđeno da je nakon udara 73-godišnja pješakinja pala na haubu automobila, a po zaustavljanju vozila pala je na kolnik. Pri tome je zadobila teške ozlijede, uslijed kojih je preminula u Domu zdravlja Daruvar.

Sukladno nalogu istražne sutkinje tijelo stradale pješakinje prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Bjelovar, gdje će se danas obaviti obdukcija. Kod vozača automobila alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, a također su mu uzeti krv i urin radi vještačenja. Protiv vozača slijedi podnošenje kaznene prijave.

Ovo je druga poginula osoba u prometnim nesrećama na području PU bjelovarsko- bilogorske tijekom ove godine, navodi policija.