KLIMATIZIRANE LIMUZINE

Automobile satima hlade za bahate ministre

21.08.2009 u 09:40

Bionic
Reading

Za višesatne sjednice Vlade u četvrtak stalno su radile tri limuzine, a još su dvije radile sat. Baš ih je briga što su auti upaljeni, jer im i to mi plaćamo

ZAGREB - Kada su oko 14 sati ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i ministar pravosuđa Ivan Šimonović napustili ugodno rashlađenu zgradu hrvatske Vlade, prešli su samo nekoliko koraka po suncu i odmah ušli u klimatiziranu limuzinu, Audi zagrebačkih registarskih pločica, pišu 24sata.

Čistoća za stupnjeve ne pita 

Luksuzne limuzine se u vrijeme kad zasjeda Vlada od jutra parkiraju po cijelomu Markovu trgu. Stajale su u hladovini jer je vani bilo oko 35 Celzijevih stupnjeva. Pokraj njih je radnik Čistoće neumorno meo gornjogradske pločnike.

Njegov je motor, samo zbog rada klima-uređaja, bio upaljen od 11 sati. Za tri sata potrošili su pristojnu količinu benzina bez ikakve potrebe.

Vozači automobila veći su dio tog vremena proveli u ugodnoj hladovini ispod Crkve svetog Marka, razgovarajući s drugim vozačima ministara i ostalih članova Vlade. Scenarij je, u većini slučajeva, bio isti - automobili stoje parkirani ili ih vozači nakratko negdje odvezu, a potom se vrate na isto mjesto, gdje automobil nastavlja raditi, najčešće s upaljenim svjetlima.

Izuzev Karamarka i Šimonovića, rashlađeni automobil je nakon tri sata dočekao i ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića, kao i ministra obrane Branka Vukelića. Automobili potpredsjednice Đurđe Adlešič te Božidara Pankretića radili su 'svega' sat vremena. Automobil predsjednice Vlade Jadranke Kosor cijelo je vrijeme bio ugašen. I tako će se to sve platiti iz državnog proračuna.