ivo raffanelli

Automobil sa zapovjednikom Ratne mornarice jurio više od 200 na sat, kontraadmiral prihvaća odgovornost i sankcije

31.01.2020 u 17:51

Bionic
Reading

Službeni automobil MORH-a u kojem je bio kontraadmiral Ivo Raffanelli, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, u četvrtak poslijepodne snimljen je na autocesti A1 kako juri više od 200 kilometara na sat. Iz MORH-a su za Dnevnik.hr potvrdili da kontraadmiral prihvaća odgovornost te da je spreman snositi sankcije.

'Na automobilu se žutila registarska tablica - prvi znak da se ne radi o uobičajenom vozilu. Prva dva slova - HV - jasno su ukazivala da je riječ o automobilu koji koristi Ministarstvo obrane. Bijela admiralska kapa ispod stražnjeg stakla, pak, sugerirala je da je u njemu netko s visokim činom', javlja Dnevnik.hr

U Ministarstvu obrane su priznali da je u automobilu bio zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, viceadmiral Ivo Rafanelli. Vozio ga je službeni vozač, a Raffanelli se vraćao kući u Tučepe s pogreba pokojnog bojnika Marina Klarina, koji je stradao u padu helikoptera u more kod Zlarina.

"Zbog žurnih privatnih obveza ostavlja mogućnost da se vozilo kretalo brže od dopuštene brzine koja je propisana na navedenoj dionici. Zapovjednik HRM-a izjavljuje da u potpunosti prihvaća odgovornost te je spreman snositi sankcije", kaže se u odgovoru Ministarstva obrane.