SPUŠTENA RUČNA

Automobil pao u more na splitskoj Rivi

18.08.2009 u 10:17

Bionic
Reading

U blizini Lučke kapetanije Split, na Obali Lazareta, noćas oko 1 sat u more je upao automobil, no na sreću u njemu nije bilo ljudi i nema stradalih, potvrdila je Hini glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj

SPLIT - Naime, navodi policija, fiat tipo koji je bio parkiran u blizini ugibališta za autobuse kod Lučke kapetanije, sam se pokrenuo i pao u more na dubinu od oko sedam metara. Vozač fiata je prije izlaska iz automobila zaboravio mjenjač staviti u prvu brzinu i podignuti ručnu, a kako se na dijelu gdje je parkirao nalazi blaga kosina tako je fiat krenuo u vožnju put mora, doznaje se u policiji. Nisu ga čak zaustavili ni metalni stupići koji su se nalazili u blizini.

Nakon slijetanja automobila u more pozvana je policija, a ubrzo su na teren stigla i tri ronioca Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) koji su po morskom dnu tražili ne bi li utvrdili je li netko ipak bio u automobilu.

Oko 3,50 sata pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić izvijestio je da u automobilu na sreću nije bio nitko. Tijekom dana automobil će biti izvađen iz mora, a policija utvrđuje identitet vozača.