OLUJNA BURA

Autoceste A1 i A6 otvorene samo za osobna vozila

07.08.2016 u 11:35

Bionic
Reading

Zbog jake bure samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 Sveti Rok-Posedarje u oba smjera, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostala vozila je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar), Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most.

Na Krčkom mostu i autocesti A7 Orehovica-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zastoji su zbog pojačanog prometa: na autocesti A1 u smjeru Zagreba pred čvorom Zadar 2 kolona je oko 6 km, dok je u smjeru mora kolona pred čvorom Sveti Rok oko 4 km, na autocesti A4 Zagreb-Goričan, kolona je pred naplatom Sveta Helena u smjeru Zagreba oko 500 metara, na autocesti A7 Orehovica-Šmrika, u smjeru Krka kolona je oko 2 km, na Jadranskoj magistrali (DC8) kolone su na dionicama: Crikvenica-Novi Vinodolski, Maslenički most-Posedarje, Zadar-Biograd na Moru-Drage, Split-Omiš-Makarska, Dubrovnik-Kupari i na Krčkom mostu kolone su u oba smjera.

Zbog požara je za sav promet zatvorena županijska cesta Žrnovnica-Srinjine (ŽC6142) kraj Splita.

Tijekom dana pojačan promet očekuje se na važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora, a u popodnevnim i večernjim satima i u smjeru unutrašnjosti.

Pojačan je putnički promet na graničnim prijelazima - oba smjera: Bajakovo, ulazak: Slavonski Brod, Metković, izlazak: Karasovići, Macelj.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

U prekidu su trajektne linije Lopar-Valbiska, Prizna-Žigljen i Stinica Mišnjak, te katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka.