ZRAČNI PROMET BEZ PROBLEMA

Autobusne linije prema Dalmaciji otkazane

06.02.2012 u 10:03

Bionic
Reading

Nove sniježne padaline od jutros su izazvale poteškoće u uspostavi autobusnih linija prema Dalmaciji, pa se većina današnjih linija iz Zagreba prema Splitu, Zadru te ostalim odredištima na obali otkazuje

Još sinoć, unatoč poteškoćama zbog obilnog snijega na cestama što je izazivalo kašnjenja i do 90 minuta, prijevoz putnika autobusima do dalmatinskih gradova nije se prekidao. No trenutačno stanje u prometu te loša raščišćenost cesta uvjetovala je da sve više prijevoznika najavljuje obustavu linija.

'Jutros nije išao autobus za Split, otkazan je i za Zadar, imamo stalne promjene reda vožnje te molimo putnike da se prije polaska autobusa svakako informiraju jesu li linije otkazane ili je samo došlo do pomjeranja termina polaska', poručila je glasnogovornica zagrebačkog autobusnog kolodvora Ivana Šestić Trohar.

Linije prema Kvarneru, Lici te Slavoniji za sada, unatoč sniježnim padalinama, nisu upitne, no stanje se, obzirom na prilike na terenu, mijenja vrlo brzo. Iz zračne luke Zagreb poručuju kako za razliku od kopnenog prijevoza, kod njih nema problema.

'Ni jučer ni danas nismo zabilježili otkazane letove, a unatoč snijegu, sve se odvija prema planiranom planu letenja, nema kašnjenja, zastoja i otkazivanja', ističu s Plesa. Zbog lomova, iščašenja te natučenja izazvanih padovima na ledu i snijegu jučer je deset građana zatražilo pomoć Klinike za traumatologiju.

'Riječ je uglavnom o starijim osobama, četiri su se teže ozlijedile padom na snijeg te su imali ili prijelome ili ozljede ručnog zgloba, kazao je dr. Dragan Đurčević s Klinike za traumatologiju na kojoj je za sada mirno, no obzirom na nove padaline očekuju i nove pacijente s ozljedama uslijed padova.