TRANZIT KA NJEMAČKOJ I DALJE

Austrijanci poslušali svoju vladu i krenuli kući. No, što ako se vraćate iz Hrvatske, a morate proći kroz Austriju?

15.08.2020 u 11:09

Bionic
Reading

Dan nakon što je Austrija preporučila svojim građanima da izbjegavaju putovanja u Hrvatsku, nameću se brojna pitanja, a jedno od najvažnijih je - hoće li osobe koje putuju u Njemačku i druge zapadne zemlje imati poteškoća pri tranzitu

U Hrvatskoj je jučer boravilo oko 40 tisuća austrijskih turista, a veliki broj njih jučer je poslušao savjet svoje vlade i krenuo kući. Austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg rekao je na državnoj televiziji ORF da za sve povratnike iz Austrije od ponedjeljka vrijedi isto pravilo: za ulazak u zemlju potreban je negativan PCR test ili obavezno testiranje u roku 48 sati.

Večernji list provjerio je u austrijskom Ministarstvu vanjskih poslova što se događa s putnicima u tranzitu, primjerice onima koji putuju ka Njemačkoj, a kojih je u Hrvatskoj još uvijek nezanemariv broj.

'Putnici iz Hrvatske koji su samo u tranzitu kroz Austriju prema primjerice Njemačkoj i drugim europskim zemljama ne moraju od ponedjeljka 17. kolovoza pri ulazu u Austriju imati negativni PCR test niti moraju u roku od 48 sati na testiranje, ali prolazak kroz Austriju mora biti bez zaustavljanja u toj zemlji', rekli su iz Ministarstva vanjskih poslova.