OSTALI PRAZNIH RUKU

Austrijanci nisu mogli ispitati Zagorca

14.06.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Prošlog je tjedna njemački list Die Zeit objavio kako se saslušanje Vladimira Zagorca vezano za aferu Hypo Bank pomno priprema već mjesecima, no da austrijski istražitelji još nisu uspjeli s njim i razgovarati te su se u Klagenfurt vratili neobavljena posla. Zagorčev odvjetnik Krešimir Krsnik na ovo nije imao komentara, a iz Ministarstva pravosuđa potvrdili su da Zagorac nije ispitan budući da zamolnici austrijskih tijela nije priložena sva potrebna dokumentacija

Odvjetnik Vladimira Zagorca, Krešimir Krsnik u razgovoru za tportal rekao je kako nema komentara na pitanje jesu li djelatnici kriminalističke policije iz Klagenfurta pokušali doći do njegova klijenta, i ako jesu, gdje je zapelo.

Iz Ministarstva pravosuđa su za tportal potvrdili kako je 04. ožujka 2011. Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske dostavljena zamolnica Državnog odvjetništva iz Klagenfurta za pružanje međunarodne pravne pomoći ispitivanjem okrivljenika Vladimira Zagorca, a koju zamolnicu je Ministarstvo pravosuđa RH dostavilo Županijskom sudu u Zagrebu kao mjesno nadležnom sudu, koji je zakazao ročište za ispitivanje Zagorca za dan 9. svibnja 2011, a o čemu je ministarstvo pravovremeno izvijestilo Savezno ministarstvo pravde Republike Austrije te odobrilo prisustvovanje predstavnika pravosudnih tijela Republike Austrije radnjama pravne pomoći iz zamolnice.

'Na predmetnom ročištu, na kojem su prisustvovali i predstavnici austrijskih vlasti, Vladimir Zagorec nije ispitan budući da zamolnici austrijskih tijela nije priložena sva potrebna dokumentacija', pojasnili su u razgovoru za tportal iz Ministarstva pravosuđa.

'U svrhu provođenja ispitivanja Vladimira Zagorca, sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, Županijski sud u Zagrebu je zatražio od austrijskih pravosudnih tijela dostavu dopunske dokumentacija, po primitku koje će se ponovno zakazati ročište za ispitivanje Vladimira Zagorca', rečeno je iz navedenog ministarstva.