AFERA HYPO

Austrijanci istražuju Cimos?

28.02.2010 u 19:48

Bionic
Reading

Nakon što je u četvrtak policijska skupina 'SOKO Hypo' upala u Centralu Hypo banke u Klagenfurtu te nakon što se počelo pričati da su se, između ostalog, usmjerili i na poslove Hypo banke u Hrvatskoj, HRT je pokušao istražiti o kojim se poslovima radi

'Jedan od tih poslova vjerojatno je vezan i uz Cimosovu zgradu. Ako se u tom slučaju pokrene istraga, njome bi mogli biti obuhvaćeni visokopozicionirani dužnosnici u Hrvatskoj, i oni aktualni i oni koji to više nisu', mišljenje je istraživačkog novinara Hrvoja Appelta.

Dioničari Cimosa, njih 650, podnijeli su kaznene prijave u Hrvatskoj, Austriji i Njemačkoj. Savjetnica oštećenih dioničara Olga Filaković s mutnim poslovima svojevremeno je upoznala i pokojnog koruškog poglavara Jörga Haidera. Smatra da će se doći do imena i ljudi koji su bili u sve umiješani.

'Jer u ovom biznisu koji je rađen preko samo ovog objekta u Zagrebu, ove zgrade, oprano je preko 20 milijuna eura', izjavila je Filaković za HRT.

Podsjetimo, u ovotjednoj raciji policija je željela osigurati dokumentaciju vezanu uz pet tvrtki kćeri Hypo banke u jugoistočnoj Europi.