SLAVLJE U MELBOURNE PARKU

Australci ogromnom većinom protiv Đokovića, sretni što neće igrati

14.01.2022 u 12:43

Bionic
Reading

Australski teniski navijači u Melbourne Parku smatraju da je odluka vlade da usprkos sudskoj presudi po drugi puta poništi vizu Novaku Đokoviću ispravna, a internetska anketa pokazala je da vlada po tom pitanju uživa potporu 90 posto Australaca

Australski ministar za imigraciju Alex Hawke iskoristio je svoje diskrecijske ovlasti da ukine Đokovićevu vizu nakon što je sud poništio raniji opoziv i u ponedjeljak ga pustio ga iz imigracijskog pritvora.

"Slažem se s vladinom odlukom. Pravila su pravila, ako ih se prekrši biti će posljedice", rekao je 68-godišnji Lou Ricciardi, dodajući da je turnir važniji od jednog čovjeka te da smatra da je vlada "učinila dobru stvar kako bi bili zdravi i sigurni".

Jason Martin, 25-godišnjak iz predgrađa Melbournea, smatra da je odluka trebala biti donesena ranije, podsjećajući da je vlada dala rok do sredine listopada da se cijepe jer inače neće moći raditi.

"Vidjevši ga (Đokovića) da dolazi necijepljen i da može raditi u našoj državi Victoriji je za nas radnike bilo kao da nam je netko pljunuo u lice. Konačno smo dočekali odluku da ga se riješimo. Sretan sam", rekao je Martin.

  • +4
Novak Đoković na treningu u Australiji Izvor: Profimedia / Autor: Kelly Defina / AFP / Profimedia