DOBROSUSJEDSKI NAPREDAK

'Atlas rijeke Save za nautički turizam'

04.08.2010 u 17:16

Bionic
Reading

Gospodarske komore Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine danas su u Gospodarskoj komori Beograda potpisale sporazum o izradi projekta 'Atlas rijeke Save za nautički turizam' čiji je jedan od ciljeva unaprijediti nautički turizam na toj rijeci

Projekt je, kako prenosi srbijanska agencija Beta, usmjeren i prema razvoju ribolovnoga, lovnog, ekološkog i seoskog turizma uz Savu te olakšavanju posla svim tvrtkama duž te rijeke.

'Atlas treba omogućiti vlasnicima plovila bitne informacije za plovidbu Savom, poput onih gdje mogu pristati, ali i obavijestiti ih kakve kulturne i turističke sadržaje nudi obala', objasnio je koordinator projekta Petar Nikolić

Najavio je da će Atlas biti objavljen u tri izdanja na jezicima zemalja potpisnica sporazuma i da će svako sadržavati verziju na engleskom jeziku.

Istaknuo je kako se nada da će Atlas potaknuti izgradnju novih marina i vezova te mjesta za opskrbu gorivom i drugom robom potrebnom za nautički turizam.

Očekuje se da će Atlas pomoći da plovni put Save do kraja bude obilježen odgovarajućom signalizacijom te da bude redovito čišćen i održavan.