PISAO BI BIBLIJU MEĐU KATOLICIMA

Atentator na Papu traži azil u Hrvatskoj

23.01.2010 u 21:07

Bionic
Reading

Turčinu Mehmetu Aliju Ağci koji je 1981. pokušao ubiti Ivana Pavla II, zbog čega je odslužio 30 godina zatvorske kazne, Španjolska i Italija odbile su dati politički azil, pa to priželjkuje od Hrvatske jer bi rado živio u katoličkoj zemlji

Preko svog odvjetničkog tima Ali Ağca poručio je za Večernji list da je spreman napisati novu Bibliju i ispraviti pogreške, a to bi volio činiti u katoličkoj Hrvatskoj jer je katolik, a kako za sebe kaže, on je i Isus Krist, Božji poslanik, a ne Božji Sin kako piše u Bibliji. Od dviju katoličkih zemalja, Italije i Španjolske, nije mogao dobiti politički azil jer ga smatraju teroristom, pa  prema ustavima tih zemalja ne mogu udovoljiti njegovu zahtjevu.

Atentator na Papu preobratio se na kršćanstvo u zatvoru nakon što ga je 1983. posjetio papa Wojtyla koji mu je oprostio i blagoslovio ga. Nedavno je izišao iz zatvora, a prilikom izlaska objavio je smak svijeta. Čovjeka koji sebe naziva drugim Mesijom liječnici su proglasili neuračunljivim, no njegovi odvjetnici to su demantirali.