DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE

Asfaltiranje na zagrebačkom rotoru završava prije Božića, a automobilski promet mogao bi krenuti već 9. siječnja!

02.12.2019 u 13:24

Bionic
Reading

Radovi na zagrebačkom rotoru ušli su u završnu fazu. Iako su iz grada navodili da bi sve trebalo biti gotovo u travnju sljedeće godine, izgleda da će za automobilski promet rotor biti u funkciji i znatno ranije

Gotovi su podvožnjaci, koji su bili dosta komplicirani za izvođenje, ali i pristupne ceste na kojima će biti čak četiri trake, po dvije za svaki smjer. A na samom ulasku u rotor bit će postavljen i semafor kako ne bi bilo 'ubacivanja', načina na koji se do sada ulazilo u njega.

Zoran Poljak, glavni inženjer gradilišta iz tvrtke Kamgrad, za Dnevnik.hr je izjavio: '9. siječnja nam istječe rok prema ugovoru i dotad bi radovi trebali biti gotovi, odnosno svi radovi koje je moguće izvesti prije puštanja prometa u rotor', rekao je Poljak.

Nije znao reći kad će točno rotor biti pušten u promet jer, kaže, to ne ovisi o njima.

Rotor Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Bronic/PIXSELL

'Sve ovisi o komisiji za tehnički pregled, tome koliko treba da se napravi tehnički pregled, tjedan, dva', kaže Poljak.

'Sjeverna strana je kompletno gotova, kao i sjeverna cijev tunela, odnosno postavljen je asfalt. Južna cijev će biti gotova sljedeći petak. Znači, u tunelu se još treba napraviti rasvjeta', pojasnio nam je glavni inženjer gradilišta.

Iako je Poljak potvrdio da će radovi biti gotovi do 9. siječnja, planiraju ih završiti i prije.

'Planiramo radove asfaltiranja završiti do Božića', rekao je za Dnevnik.hr, a to će sigurno obradovati mnoge vozače koji se nadaju što skorijoj normalizaciji prometa na jednoj od najprometnijih točaka u Zagrebu.