POBUNJENIČKI BRIGADIR

Asadove snage gube teren u Siriji

23.09.2012 u 11:15

Bionic
Reading

Pripadnici režima Bašara al Asada sve brže gube teren u Siriji i samo im vojna prevlast u zraku omogućuje da potpuno ne potonu, rekao je u nedjelju za AFP sirijski brigadir Ahmad Abdel Vahab

'Sa ili bez pomoći izvana, pad Asadova režima pitanje je mjeseci, a ne više godina', rekao je Vahab. 'Kad bismo imali protuzračnu obranu i efikasnu protutenkovsku obranu, mogli bismo vrlo brzo biti u prednosti. No čak i ako nam strani saveznici ne pomognu, mi ćemo pobijediti. Samo što će u tom slučaju borba potrajati nešto dulje', kazao je.

'Pod kontrolom držimo veći dio zemlje. U većini regija Asadovi su vojnici zatočenici vlastitih vojarni. Vrlo rijetko iz njih uspijevaju izaći, a mi djelujemo posvuda osim u Damasku', rekao je Vahab, dodavši kako predvodi četiri bataljuna ujedinjena u brigadu Naser Salahedin, u Alepu i regiji. Također je kazao da svakodnevno sudjeluje u radu sastanaka pobunjeničkih vođa u tom velikom gradu na sjeveru zemlje u kojemu dobivaju naputke o vojnom djelovanju.

AFP napominje da njegove izjave nije moguće provjeriti iz neovisnih izvora zbog strogih restrikcija kada je u pitanju pristup stranih medija događajima u zemlji, koje je prije 18 mjeseci, na samom početku sukoba u Siriji, nametnuo Asadov režim.