UHIĆEN 63-GODIŠNJAK

Arsenal oružja pronađen u obiteljskoj kući kod Vukovara

29.01.2021 u 18:11

Bionic
Reading

Vukovarsko-srijemska policija uhitila je i u pritvor predala 63-godišnjaka iz Vere, nedaleko od Vukovara, u čijoj je obiteljskoj kući pronađeno nekoliko pušaka i nabojnika te eksplozivne naprave i veća količina streljiva.

Na temelju naloga Županijskoga suda u Vukovaru, 28. siječnja u premetačini kuće i drugih prostorija osumnjičenoga 63-godišnjaka u Veri oduzeto je sedam pušaka (četiri vojničke puške raznih kalibara, jedna poluautomatska snajperska puška, jedna vojnička poluautomatska puška i vojnička strojnica), dvije eksplozivne naprave (jedna ručna bomba i jedna tromblonska trenutna mina), šest nabojnika za automatske puške i 2409 komada streljiva različitih vrsta i namjena, navodi policija.

Policijski službenici pronašli su i lovačku pušku te streljivo za koju je 63-godišnjak imao valjan oružni list za držanje i nošenje, koje je držao bez propisanog nadzora, zbog čega mu je privremeno oduzeto lovačko oružje i streljivo te je prekršajno prijavljen.

Pronađeno oružje i nabojnike, eksplozivna sredstva te streljivo policija je oduzela te pohranila, navodi se i dodaje kako je 63-godišnjak u petak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku vukovarsko-srijemske Policijske uprave.

Policije poziva građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da "pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija".